Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

BDSM

Simonnn :: 04.01.2016 ob 21:54
Srhljiva, nedojemljiva, skrivnostna, temačna, privlačna... BDSM dejavnost zbuja najrazličnejše občutke. Želiš izvedeti več? Tukaj smo predstavili nekatere namige, ki ti bodo olajšali razumevanje tega nekonvencionalnega užitka.

KONCEPT - Termin BDSM se pogosto zmotno uporablja kot sinonim za prakse sadomazohizma. V resnici je to kratica, ki predstavlja specifično (sub)kulturo v vsej svoji obširnosti (zgodovina, umetnost, literatura, praksa itd...). Korenine gibanja segajo v leto 1979 in so tesno povezane z gibanjem Leather. Kratica pa označuje vezanje, disciplino, dominacijo in podrejanje ter sado/mazohizem. V nasprotju s splošnim prepričanjem, BDSM ne sloni na poniževanju ali povzročanju bolečine, temveč gre za veliko bolj kompleksno, erotično in estetsko bogato intelektualno dejavnost.

PRAKSA - Vsaka praksa ima za ljubitelje veliko globlji pomen, kot se morda zdi na prvi pogled. Dom-ovo kaznovanje sub-a npr., sega mnogo dlje od dejanja samega; takšno dejanje vsebuje užitek in odraža tako sub-ovo vdajo, kakor tudi skrb in odgovornost, ki jo ob tem nosi Dom. Namera prakse je torej užitek, ki ga napajajo konsenz, varnost in zaupanje.

RACK - V devetdesetih letih prejšnjega stoletja se (znotraj prakse) uveljavi termin RACK, sinonim za Risk Aware Consensual Kink. RACK poudarja sporazumno dejavnost, odgovornost pri dejavnosti in informiranost v zvezi z dejavnostjo ter njenimi tveganji. Bolj kot na novo opredeliti, skuša RACK izpopolniti definicijo nekoliko starejšega termina SSC (Safe Sane & Consenual), ki je bil osnovan kot etični kodeks, ki BDSM dejavnost jasno ločuje od zlorabe in nasilja med spoloma.

SKRB IN SPOŠTOVANJE - Nikoli ne enačimo BDSM dejavnosti z nespoštovanjem ali brezobzirnostjo. Vsako dejanje izvedeno po BDSM scenariju, je predhodno dogovorjeno in skrbno načrtovano. Skrb je v tem pogledu esencialnega pomena. Dom je kot aktivni udeleženec dejavnosti, polno odgovoren za integriteto sub-a; med tem ko sub daruje nekaj najbolj dragocenega - sebe! BDSM tako ni nobena improvizacija ali izum kakšne "iztirjene strasti", temveč delikatna umetnost, zasnovana na preudarnosti, skrbi in spoštovanju.

Skratka, vstopimo v ta svet brez ničesar: brez sovraštva, brez strahu, brez predsodkov, skrbi in prikritih demonov. Samo kadar izkušamo življenje, njegovi elementi postajajo del nas. Naš cilj naj bo zorenje in jutrišnji dan, plemenitejši od včerajšnjega. Naj hrbtenica, ki nas podpira, raste iz radosti, samokontrole, zaupanja, spoštovanja in odkritosti. Brez teh reči, nismo nič. Z njimi smo vse in naš izbor se odraža v sledi, ki jo puščamo za seboj. Izberimo dobrobit, kajti le tako, je mogoče graditi na spoštovanju in se počutiti dobro v svoji koži. Ne sodimo, da tudi drugi nebi mogli soditi enako. Bodimo odprti, strpni, človečni, saj bo plemenito sijalo iz nas, vselej kadar bomo dovolili. Ne pretvarjajmo se, da smo nekaj, kar nismo. Če kdorkoli ni sposoben sprejeti tega, kar smo, tako ali drugače, ni vreden roke našega prijateljstva. Z znanjem rastemo. Živeti na tak način in odločno, prinaša mir s samim seboj in ostalim svetom.

http://izgubljeni-raj.blogspot.si/
Simonnn :: 04.01.2016 ob 21:55