Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Brezplačni forum

cveka :: 08.09.2007 ob 12:19
PHPBBNajbolj razširjen odprtokodni forum. Ima ogromno skupnost ljudi, ki prostovoljno prispevajo modifikacije, brezplačne teme, dodateke itd. Forum je zaradi velike razširjenosti zelo priljubljen med spamerji, ki so z nadležnimi boti "pospamali" (z oglasi za viagro itd. ;D) že veliko forumov, ki nimajo vgrajenih dodatnih zaščit.

Uradna stran phpBB skupnosti

Presnamite si phpBB (verzija 2.0 in 3.0 (beta))

Podpora


Trenutni verziji sta phpBB 2.0.22 (stabilna) in phpBB 3.0.RC5 (nestabilna) *RC = Release Candidate

Obe verziji imata že slovenski prevod.
cveka :: 08.09.2007 ob 12:32
SMFSMF forum ni tako razširjen kot phpBB vendar je tudi zelo priljubljen odprtokodni forum. Skupnost prostovoljcev ni tako velika kot pri phpBB, saj je forum mlajši in zato tudi ni na voljo veliko brezplačnih tem. Slovenskega prevoda za SMF žal še ni. Večina webmasterjev, ki ga uporablja, ga je tako primorana prevesti sama. Forum je zelo zmogljiv in ima že v osnovi dosti več funkcij kot jih ima phpBB.

Osrednji slovenski forum - Čveka forum tudi uporablja SMF forum (sicer precej modificiran)

Uradna stran SMF skupnosti

Presnamite si SMf (download)

SMF podpora

cveka :: 03.02.2013 ob 18:42
Po več letih (5+) uporabe odprtokodnih forumov je moje mnenje o njih ZELO SLABO. Odsvetujem katerekoli odprtokodne forume. Glavni razlog je v spamanju. Koda je dostopna vsem in luknje se najdejo slej ali prej kar vodi v masovno spemanje. To je tudi glavni razlog, da forum cveka.com deluje na povsem svojem iz 0 sprogrameranem forumu