Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Čefurji - priseljenci iz juga

samuraj7 :: 06.09.2007 ob 11:59
Kakšno je vaše mnenje o čefurjih? Imate kakšnega za prijatelje, kako se razumete z njimi? Vas motijo ali se z njimi dobor razumete?
Smonko :: 16.09.2007 ob 15:48
Čefurji so najbolj črna stran slovenije in to je zagotovo res. Nasilje, orožje, mamila hodijo bolj širok kot so pa visok, pretepajo naše ženske, posiljujejo, kradejo v več oblikah. Delajo se kot da je Slovenija bosna z nami govorijo po bosansk namesto po slovensk čeprav to znajo tako da moramo se mi učiti njihovega jezika, šimfajo našo državo in slovence, mrš nazaj v bosno če ti tle ni všeč ker očitno ni to vidt. Nism skin a bi jih gotovo podpru proti čefurjem. 3/4 slovencev je enakih misli a smo preveč crke da bi to tut izrazl, to golazen mormo zatret, bosanci so enotni a mi nismo, kaj je zdaj to?. So nekateri čefurji zlo v redu in jih spoštujem a 90% čefurjev je istega karakterja kot zgoraj navedeno.
Se opravičujem vsem, ki to berejo ali se nad tem nagnusnim besedilom zgražajo ampak to je resnica, ki se je ne da izraziti drugače.
miha :: 16.09.2007 ob 15:54
Jaz imam s čefurji tudi samo slabe izkušnje (goljufanje, nasilje...). Slovenijo spoštujejo še manj kot cigani. Saj se najde tut kak bosanc, ki je ok, samo večina jih je kriminalcev ali pa sem jaz dobil tako občutek, ko se bolj po lokalih gibljem, kjer so res sami kriminalci, ki iščejo fajte. Od mene jih je že nekaj dobilo na nos (pa nisem niti enkrat začel, ker sem bolj mirne narave) samo če pa naletijo na kakega, ki ne obvlada kake borilne veščine se mu pa slabo piše.
DiiSa :: 16.09.2007 ob 19:14
hahahahaha kk sem se fajn nasmejala kar se že dolgo nisem

prvo bom začela z smonkotom oziroma SMOTKOTOM ;D...posiljujejo, kradejo, fajtajo se prav tako tudi slovenci kot "čefurji"... zgleda da si jih kdaj dobu po pi*ki pa se ti je ta "golazen" zelo zamerila..... ta "golazen" kot jim ti praviš,imajo večinoma vsi slovensko državljanstvo...kolkr pa vem, da državljanstva ne dobiš kar tako, ampak moraš imet kar dobro znanje slovenskega jezika) nismo pa mi krivi če vi slovenci nočete delat, pa iščete delavce iz bosne( delo zidarja, tesarja,itd itd..)

miha po moje si jih ti dobu po nosu, ne pa oni od tebe kajne

lep pozdrav pa mejte se radi
miha :: 16.09.2007 ob 20:56
jaz sem sam povedal svoje izkušnje s čufurji ;D sicer sem pa rekel, da sem bolj mirne sorte in ja Diisa, sem jih tudi že dobil na nos in to velikokrat glede na to, da že 6 let treniram boks ;D in tudi od čefurjev sem jih že dobil, če me je kir presenetil ampak potem se je zanj ponavadi bolj slabo končalo ;D
lady.butterfly :: 16.09.2007 ob 22:36
jst načeloma nimam predsodkov do pripadnikov drugih narodnosti. nimam problemov z barvo kože, jezikom ipd... mela sm izkušnje tako z priseljenci iz bivše juge, k so blu prou u redu in s takimi, za katere na žalost ne morm najt niti ene lepe besede. mogoče sm mela jst nesrečo in sm mela več stikov prou s slednjimi. smo tut slovenci nasilni, usiljivi, nesramni...ampak, je obnašanje nekatirih bosancov, srbov včasih res izpod kritike.
Diisa, če praviš, da se je večina mogla krepko potrudit za državlajnstvo, zakaj pol ne znajo Slovenije spoštovat, zakaj še zmjrii toučejo po svoje in se jim zdi bedno sploh spregovorit slovensko, zakaj ne znajo bit hvaležni Sloveniji, ki mislim, da jih je precej gostoljubno in velikodušno sprejele pod svoje okrilje???? to mi ne gre u račun. pru ogabni so mi napisi u stilu:'Tu je Bosna, slovenci mrš u p.m.' Ampak bi rekla tko: s tem svojim obnašanjem itaq ne kažejo druzga kukr izklučno SVOJE kulture in zadosti žalostno če lepšega obnašanja ne premorejo. bi pa še enkrat rada povedala, da nočem posploševat...maš take in drugačne.
Smonko :: 17.09.2007 ob 12:18
DiiSa nism ji dobu po nosu se posebej ne od čefurja :. Kot sem že omenu so nekateri čefurji v redu nimam nič proti njim a večina je res nespoštljiva do naše države kot je že omenila lady.butterfly (vsaka čast ;D), ja smo slovenci tut nasilni a v primerjavi z čefurji se naši skrijejo. Proti čefurjem je edino potreben pregovor klin se s klinom izbija to pomen nasilje z nasiljem, ker drugače resnično več ne gre. Glede delovne sile svaka čast šiptarjem so res majstri pri gradnji a se razlikujejo od čefurjev, oni cele dneve delajo, si prigarajo denar čefurji pa cele dneve postopajo in si denar nakradejo. O tej temi bi lohk ure govoru vem kaj počnejo čefurji, mam tako službo da sem nekajčasa to gledal na lastne oči, tako mi ni treba govort da so angelčki.
LP
zmaj :: 26.09.2007 ob 16:33
Diisa ti nimaš pojma. Mogoč te je kak čefur kdaj nategnil in zdaj čist za njih . S čefurji so edin težave. Nj grejo tam od koder so prišli jih v Sloveniji ne bomo pogrešali.
lady.butterfly :: 26.09.2007 ob 18:02
ne bodi nestrpn in ne meči vseh v isti koš...čeprou sm danes na koncu živci k me je en osebek totalno razpizdu...hmm, le zakaj nočem hodit mimo 'dela na cesti' kjr se okoli gibljejo vsaj dva do trije pripadniki fizičnega dela?? verjetno zato k se začnejo slinit, cmokat, živžgat in dajat komentrje, ki jih NE štekam ker pač niso u slovenščini ???
zmaj :: 26.09.2007 ob 18:42
Več al manj so vsi enaki. Glede žvižganja pa takole. Ne vem kako je bilo, ampak, če punca hodi okol na pol naga, z visokimi petkami, nališpana se nima kaj pritoževati nad takšno reakcijo, ker si jo je, roko na srce, tudi želela. Kako je blo pri tebi pa ne vem. ;D