Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum
lev81 :: 27.03.2012 ob 18:36
Marihuana bi se gojila po neki regulativi, preprodaja in gojenje na črno pa bi se strogo finančno kaznovala. Spet dodaten plus za državno blagajno.
Tudi prostitucija, če bi bila legalizirana bi ponudnice lahko prijavile svojo obrt, če jo nebi, bi za delo na črno spet bila zagrožena visoka globa. Ko bi pa taka oseba dobila položnico ca 5k€ bi se pa vprašala, če ne bi raje odprla obrt.
Tele naše glasbene skupine ravno ne igrajo za senvič in sok. Naj ti povem, da danes en špil na poroki stane v povprečju 1500-2000€ pravtako veselica. V sloveniji pa je kar nekaj deset ansamblov, ki imajo tedensko po dva do tri špile, nekateri tudi več. Da ne govorim o popularni slovenski glasbi, kjer izvajalci nesejo domov tudi 10000 in več €.
Od oka bi te tri obdavčitve državi na letni ravni, seveda ob strožjem inšpekcijskem nadzoru, prinesle nad 100 mio €, kar pa ni mala malca.

Lp

poslano v temi :: Prostitucija in Marihuana
lev81 :: 26.03.2012 ob 23:20
Pozdravljeni,
Zanima me kakšno imate mnenje o legalizaciji Prostitucije in prodaje marihuane. Sam ne koristim oz. uživam ne ene ne druge ... se mi pa zdi primerna tema za razmislek sploh v teh časih, ko se država na vse kriplje trudi pri nabiranju sredstev za proračun in na prag revščine spravlja javni sektor, ki je plačilno že precej podhranjen. Strinjam se, da potrebujemo efektiven in ne drag JS a ljudje pač morjo preživet...
Tu se mi zdi primerno, da bi država prislonila lonček pri dejavnostih, ki v realnosti obstajajo a se mimo državnega lončka steče precej zajetn tok denarja. Z pobiranjem davščin in kazni za kršitve iz naslovov kot sta prostitucija, marihuana tudi z primerno obdavčitvijo glasbenih skupin, itd. bi se lahko v državni proračun steklo kar nekaj 10 mio €.

- Prostitucija bi se legalizirala, zmanjšala bi se brezposelnost, delavke bi bile zdravstveno pregledane, skrb za nemoralno državo pa se mi zdi odveč, ker se dejavnost že sedaj izvaja

- Marihuana bi se prodajala kontrolirano gojenje doma pa bi bilo kaznivo

- Glasbene skupine bi plačevale pavšal npr. 100€ za skupine ki računajo manj kot 1000€ za nastop, 200€ od 1000-2000€, itd.... vsak nastop pa bi morale predhodno najaviti davčni upravi in pridobiti e-potrdilo o prijavi. Tako bi bil lažji inšpekcijski nadzor

Izhod iz krize nasplošno vidim v omejitvi sive ekonomije. Iščem še dodatne predloge za obdavčenje prihodkov. Izhajam iz predpostavke, da če bi vsi plačevali v državno blagajno, bi lahko vsi plačevali manj. Ne pa kot sedaj, ko ga nasrka pošteni državljan, ki plačuje davke razni mešetarji pa se v dragih avtomobilih vozijo mimo in se posmehujejo narodu.

poslano v temi :: Prostitucija in Marihuana