Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum
Simon Delakorda :: 07.01.2011 ob 11:45
► Je prehod v nizkoogljično družbo lahko odgovor na razvojne izzive?
► Za katere gospodarske panoge v Sloveniji je prehod v nizkoogljično gospodarstvo velika priložnost in za katere največji izziv ter zakaj?
► Kako zmanjšati negativne socialne posledice prehoda v nizkoogljično družbo in kakšni bodo predvideni vplivi prehoda na vsakdanje življenje in življenjski slog?

Lepo vabljeni k posredovanju vaših mnenj in stališč prek [B]spletnega foruma[/B] [URL=http://www.slovenija-co2.si/index.php/forum/view-postlist/forum-6-6-posvet-prehod-v-nizkoogljino-drubo/topic-23-prehod-slovenije-v-nizkoogljino-drubo]http://www.slovenija-co2.si/index.php/forum/view-postlist/forum-6-6-posvet-prehod-v-nizkoogljino-drubo/topic-23-prehod-slovenije-v-nizkoogljino-drubo[/URL] ali [B]Facebook[/B]-a [URL=http://www.facebook.com/pages/Slovenija-co2si/121302014556423?v=wall]http://www.facebook.com/pages/Slovenija-co2si/121302014556423?v=wall[/URL].

Več informacij o zaključnem podnebnem posvetu "[B]Prehod v nizkoogljično družbo[/B]", ki bo potekal [B]10. januarja 2011 med 9. in 13. uro na GZS[/B], Dimičeva 13, Ljubljana in na katerem bodo sodelovali visoki predstavniki Vlade RS, Evropske komisije, gospodarstva, sindikatov, znanstvene sfere ter nevladnih organizacij, je dostopnih na spletni strani Slovenija znižuje CO2 [URL=http://www.slovenija-co2.si/]http://www.slovenija-co2.si/[/URL].

[B]Neposredni spletni video prenos in spletna klepetalnica[/B] zaključnega podnebnega posveta bosta potekala prek spletne strani [URL=http://www.slovenija-co2.si/index.php/o-projektu/video/6-video-prenos-10-1-ljubljana]http://www.slovenija-co2.si/index.php/o-projektu/video/6-video-prenos-10-1-ljubljana[/URL].

Lepo vabljeni k sodelovanju!

poslano v temi :: www.slovenija-co2.si
Simon Delakorda :: 26.05.2009 ob 23:03
Pozdravljeni,

na spletnem Državljanskem forumu evropske volitve 2009 http://www.evropske-volitve.si/, ki je namenjen javnemu razpravljanju o različnih vidikih in temah volitev v Evropski parlament, je objavljeno poročilo spletne razprave z naslovom "Kaj pričakujemo od evropskih poslank/cev v novem mandatu?".

V poročilu je na devetih straneh povzetih 115 prispevkov, ki so bili objavljeni v spletni razpravi v obdobju med 19. marcem in 11. majem 2009.

Teme, s katerimi bi se morali evropski poslanci/ke po mnenju uporabnikov spletnega foruma ukvarjati v novem mandatu so naslednje:
- Varovanje okolja in narave (podnebne spremembe, GSO, onesnaževanje,...)
- Reševanje finančne in gospodarske krize (odpuščanja delavcev, plače,....)
- Mladi in izobraževanje (mobilnost, zaposlovanje, boljši pogoji za študij,...)
- Socialna varnost in življenjski standard (socialne razlike, revščina, nasilje)
- Evropski parlament in poslanci (vključevanje javnosti, preglednost, birokracija,...)
- Širitev EU s poudarkom na reševanju meje s Hrvaško
- Infrastruktura, notranji trg in regije (investicije, regulacija, privatizacija, policentrični razvoj,...)
- Človekove pravice in migracije (enakost med spoloma, diskriminacija,...)
- Zdravje in šport (javno zdravstvo, podpora športu, boj proti boleznim,...)
- Demokracija in pravo (krepitev civilne družbe, sodelovanje javnosti, sodni zaostanki,...).

V temi z naslovom "Odzivi - Kaj pričakujemo od poslank/cev EP v novem mandatu?" so objavljeni odzivi slovenskih kandidatov in kandidatk na volitvah za Evropski parlament na poročilo spletne razprave.

Vljudno vabljeni k ogledu in sodelovanju na spletnem forumu http://www.evropske-volitve.si ter včlanitvi v Facebook skupino foruma na http://www.facebook.com/pages/spletni-Dravljanski-forum-evropske-volitve-2009/61641863113.

Simon Delakordaposlano v temi :: www.evropske-volitve.si
Simon Delakorda :: 30.12.2008 ob 15:42


Registrirajte se na forumu www.posvetovanja-z-evropskimi-drzavljani.eu/ in povejte svoje mnenje o tem, kako vi vidite ekonomsko in socialno prihodnost EU. Oblikujte svoje ideje v konkretne predloge in glasujte za najboljše.
10 najboljših predlogov bo podano v debato na nacionalni in EU ravni.

Na nacionalni ravni bodo z vami debatirali poslanci v Evropskem parlamentu - zaenkrat so svoje prispevke že objavili Romana Jordan Cizelj, Ljudmila Novak in Lojze Peterle - in zdaj imate možnost komentirati, kar so napisali ali pa podati svoj predlog!

Forum je del projekta Posvetovanja z evropskimi državljani, ki poteka v vseh 27 državah članicah EU.

Lahko se pridružite tudi skupini na Facebooku »Posvetovanja z evropskimi državljani o prihodnosti Evrope 2009«.

Vljudno vabljeni k sodelovanju
www.posvetovanja-z-evropskimi-drzavljani.eu/poslano v temi :: Kako vidite prihodnost EU? - Posvetovanja z evropskimi državljani