Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Da Vincijeva šifra

beautiful liar :: 29.04.2012 ob 12:43
ejjjjjj >

sej če bi spraševala po literarni vrednosti knjige, bi ji mogoče kdo še kaj pametnega odgovoril. sprašuje pač po pop fenomenu. je pa tema neumna, s tem se čist strinjam. meni osebno ni bilo nikoli jasno, zakaj je ta knjiga sprožila take reakcije. ampak sem že razložila, povprečna knjiga povprečnega avtorja, samo pač ljudje dobro reagirajo na kvazi provokacije v zvezi s Cerkvijo. So boring and predictable :

pa vampirji so kul, čist zares. bom še sliko prilepila, čeprav nima veze z davinčijevo šifro.

Danijel :: 29.04.2012 ob 13:09
Zakaj pa taka tema nebi smela biti verjetna za seminarsko nalogo? Res pa je, da forum kjer delujejo predvsem posti o hitrem zaslužku ni najboljša izbira...
theOne a tisti, ki berejo morejo brati zgolj eno leposlovno smer? Torej če bereš romane spisane po resničnih dogodkih (zgodovinski), ne smeš brati znanstveno fantastičnih in izmišljenih?

Če pa poveš svoje mnenje in če ti je knjiga všeč, še ne pomeni da verjameš v vampirje... pri vseh knjigah, ki jih jst preberem gre predvsem za stil pisanja in zaplete v zgodbah. Pa če je to tak ali drugačen stil... če pa ti prebiraš zgolj eno zvrsto : potem pač to počni...
beautiful liar :: 29.04.2012 ob 14:50
Danijel, kar je theONE poskušal povedati je, da ne moreš dobiti verodostojnih ali vsaj za kolikor toliko resno raziskavo relevantnih podatkov od naključnih ljudi brez kompetenc na področju literature. Da nimamo primernih kompetenc s področja literature, pa dokazujemo z vmešavanjem vampirjev v debato. Ti Somrak, jaz True Blood ;D Pač ni debata na nivoju, uporabnem za raziskavo.
Ampak če smo že ravno pri tem, enako brezveze (ampak vsaj bolj aktualno, saj je Dan Brown so 10 years ago) bi bilo analizirati vzporednice med sodobno družbo in njenim odnosom do različnih manjšinskih družbenih skupin ter vampirji v Sookie Stackhouse Novels oziroma družbeno-kritična sporočila le-teh romanov. Tako da ni čisto pod nivojem.
theONE :: 29.04.2012 ob 15:51
Avtor: Danijel

theOne a tisti, ki berejo morejo brati zgolj eno leposlovno smer? Torej če bereš romane spisane po resničnih dogodkih (zgodovinski), ne smeš brati znanstveno fantastičnih in izmišljenih?


To si razbral iz mojega posta ali me samo sprašuješ? Če je prvo, potem bi rad vedel iz česa si to razbral. Če pa drugo, potem je moj odgovor ne. Ravno nasprotno, brati bi mogli čimbolj raznoliko literaturo. Ampak nek ZF roman ne bi nikoli na nivoju recimo kakšnega romana iz realizma. Saj verjamem, da vam je Dana Browna, somrake, Pattersona ipd. zabavno brat in te zgodba potegne vase. Ampak ko z enim takim romanom končaš ne ostane nič, zato pa se jih tudi slabo spomniš kot si tudi sam rekel.


Avtor: Danijel

Če pa poveš svoje mnenje in če ti je knjiga všeč, še ne pomeni da verjameš v vampirje... .


Ojoj. Tisto mojo besede "vampirje" bi moral prebrati kot saga Somrak. Bom v prihodnje bolj neposreden!

Avtor: Danijel

pri vseh knjigah, ki jih jst preberem gre predvsem za stil pisanja in zaplete v zgodbah. Pa če je to tak ali drugačen stil... če pa ti prebiraš zgolj eno zvrsto : potem pač to počni...


Ravno v tem je problem. Ker te knjige slogovno niso vredne omembe. Če pa si prepričan, da je to dober slog, potem pa vzami v roke Cankarja ali kaj podobnega pa primerjaj. In medtem ko živiš v prepričanju, da jaz berem zgolj eno zvrst, si ravno ti tisti, ki bere knjige, napisane za "thrill" in z namenom da se pač dobro prodajajo.
Danijel :: 29.04.2012 ob 19:58
jst berem tisto kar me pritegne... lahko začnem brati knjigo in jo bom po prvih prebranih straneh označil z papirčkom in postavil na knjižno polico... če me ne pritegne me pač ne in še vedno jo lahko nekoč preberem. ČE bom imel tok volje da se prebijem skozi "težko" berljive strani... vsak pisatelj ima svoj stil pisanja in nekateri me pritegnejo nekateri pa pač ne pa je lahko vsebina pisanja podobna pa bom raje prebral tisto, ki mi bo všeč po prvi strani knjige... pa tudi če bo knjiga po tvojem mnenju "smet"

Kar se tiče mojega spomina... lahko bi prebral strokovno napisano knjigo, recimo da bi se mogel po tvoje nekaj iz nje naučiti... pa pri meni nebo ostalo v glavi prav veliko... zato obstajajo različni razlogi in pri meni je razlog vse drugo kot pa po tvoje slabo napisan roman... je pa res da v spominu ostane ponavadi tisto, kar te zanima... in če tebe ne zanima vsebina ZF romana ti tudi od nje nebo prav veliko ostalo! Ampak to je od vsakega posameznika odvisno in ni pogojeno z vsebino samega romana...

Aja pa še glede prvega vprašanja... glede nato da ne poznaš uporabnikov in njihovih bralnih navad, je težko in žaljivo govoriti, kdo je usposobljen za pisanje odgovorov... če pa smatraš samega sebe za strokovnjaka potem ji daj kak pameten odgovor na zastavljeno vprašanje! NE pa moralizirat nekemu uporabniku, kok je to smoterno ali pač ne... če je punca izbrala to tematiko in pa tak način zbiranja podatkov, je to njena osebna zadeva... drugače pa dosti sam način odziva pove veliko o uporabniku samem... ja vem pri meni nič dobrega