Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Društvo za zaščito živali Ljubljana - AKTUALNO

leni3 :: 17.12.2009 ob 12:15
Muc Vili potrebuje pomoč - KLIK
Vili je 3mesečni samček, sprejet v precej slabem stanju. Poleg tega, da je prehlajen, ga je pestil tudi zakompliciran zaprt zlom zadnje tačke.

(Foto: Mojca Jager)
Sicer je nežen muc, negativen na mačji FIV in levkozo (FeLV) ter mikrosporijo. Trenutno je na antibiotikih in protibolečinskih sredstvih.

Poškodovana tačka pred operacijo (foto: Mojca Jager)
Včeraj je uspešno prestal operacijo tačke - predvidena cena posega je cca 500 EUR.
Če prištejemo še stroške pregleda in testov ter dosedanjega zdravljenja (inhalacije, hospitalizacija), po-operativne nege plus kastracija, cepljenja, mikročipiranje itd., bo znešek še višji...zato bomo resnično veseli kakršnekoli donacije. Prispevke lahko nakažete na:
TRR: SI56 0510 0801 0655 733 (Abanka Vipa).
Društvo za zaščito živali Ljubljana
Rusjanov trg 5, Ljubljana
obvezen pripis "za VILIJA"

Hvala, ker vam ni vseeno!

Lp, Ursa
leni3 :: 19.12.2009 ob 10:51
Ne pozabite nas obiskati danes na bozicni stojnici - Darila za vas, ki omogočijo živalim praznični čas - BOŽIČ ZA ŽIVALI
Kdaj:
sobota, 19.12.2009, od 8. do 21. ure
Dogodek:
Darila za vas, ki omogočijo živalim praznični čas - BOŽIČ ZA ŽIVALI (drustvena stojnica)
Kje:
v centru TUŠ Supermarket Ljubljana-Bratislavska (BTC), na Bratislavski cesti 9, v Ljubljani.

Na stojnici bodo na voljo tudi novi artikli drustvene trgovine Nakupi iz srca:
eko vrecke v natur barvi

etui za mobitel, mp3 player ipd.

zenska maja, taliran kroj, v dveh barvah (zelena in rdeca)


otroska maja, raven kroj, v dveh barvah (rdeca in bela)


Vabljeni!

Lp, Ursa
leni3 :: 24.12.2009 ob 16:17
PETARDE IN ŽIVALI

Božično novoletni prazniki so tako rekoč pred vrati. Vsako leto se jih iz srca veselim, kajti rada obdarujem svoje najbližje, v veselje mi je okrasiti božično drevo, zelo rada grem v center Ljubljane in uživam ob pogledu na okrašeno mesto. Na žalost pa me vedno in povsod kot senca spremlja misel na pirotehnična sredstva oziroma petarde in rakete. Ob vsakem poku trznem in grozno me je strah poškodb.

Po zakonu je njihova uporaba dovoljena le med obdobjem 26.12. in 2.1., globa za nepravilno uporabo pirotehničnih sredstev pa znaša od 400 do 1.200 evrov.

Poleg tega, da so zelo nevarne, kajti povzročijo lahko resne poškodbe tako uporabniku, kot ljudem okoli njega, mi še nekaj leži na duši. Sprašujem se, kako se morajo počutiti šele živali, če že name uporaba petard tako vpliva. Jaz se zavedam, da ljudje na tak način praznujemo novo leto, ampak živali tega ne vedo.

Sama imam dva notranja mačka, ki sta na toplem in na varnem, torej v zavetju hiše, kjer poki niso tako intenzivni, kot če bi bila zunaj, pa ju vidim, kako zelo prestrašena in zmedena sta. Kako grozno se počutijo prostoživeče mačke, psi na verigah ali v pesjaku ter divje živali? Nihče od nas si verjetno ne more prestavljat njihovega smrtnega strahu, zmedo, stisko.

Vsem lastnikom živali, ki imajo težave zaradi pokov petard, svetujemo da:

* obdobje med 26.12. in 2.1. preživijo doma oziroma svojim ljubljenčkom najdejo ustrezno varstvo,
* žival naj bo notri v varnem oziroma izoliranem prostoru, po možnosti naj bo ta prostor brez oken,
* če žival ob poku pokaže vidne znake strahu, na njeno vedenje ne smemo panično odzvati. Tako ji pokažemo, da se zunaj ne dogaja nič posebnega. Veliko živali posnema vedenje svojih skrbnikov. Če žival začnemo miriti, jo božati in ji posvečati posebno pozornost, ji potrdimo, da reagira prav.
* lahko uporabite sintetične feromone za pomiritev (pasji: D.A.P., mačji: Feliway ipd.)
* uporabe različnih pomirjeval ne priporočamo, ker žival po njihovem zaužitju postane otopela, kar pa ne pomeni, da strah ni več prisoten
* če nič od naštetega ne pomaga, reakcija pa je tako huda, da je žival v šoku, je potrebno poiskati veterinarsko pomoč.


Vsako leto se v tem obdobju znatno poveča število izgubljenih živali v zavetiščih po Sloveniji, kar je lahko tudi posledica nepripravljenosti skrbnikov na panično reakcijo njihovih ljubljenčkov ob pokanju.

Če se je izgubila vaša žival, svetujemo da:
* čim prej obvestite lokalno zavetišče in lokalne veterine,
* v vaši okolici polepite plakate,
* obvestite medije.


Vse uporabnike pirotehničnih sredstev oziroma petard pa prosimo, da pomislite nase in na možne poškodbe, pomislite na ljudi okoli sebe, ki jih lahko poškodujete in pomislite tudi na živali, ki v tem obdobju zaradi pokov doživljajo hudo stisko. Ali so petarde res način za izražanje novoletnega vzdušja? Zame ne, hvala.


Avtorici: Nataša Lokar in Diana Vlahinič
Vir: Društvo za zaščito živali Ljubljana, Petarde in živali
leni3 :: 27.12.2009 ob 18:10
Avtor: leni3

Ne pozabite nas obiskati danes na bozicni stojnici - Darila za vas, ki omogočijo živalim praznični čas - BOŽIČ ZA ŽIVALI
Kdaj:
sobota, 19.12.2009, od 8. do 21. ure
Dogodek:
Darila za vas, ki omogočijo živalim praznični čas - BOŽIČ ZA ŽIVALI (drustvena stojnica)
Kje:
v centru TUŠ Supermarket Ljubljana-Bratislavska (BTC), na Bratislavski cesti 9, v Ljubljani.

Na stojnici bodo na voljo tudi novi artikli drustvene trgovine Nakupi iz srca:
eko vrecke v natur barvi

etui za mobitel, mp3 player ipd.

zenska maja, taliran kroj, v dveh barvah (zelena in rdeca)


otroska maja, raven kroj, v dveh barvah (rdeca in bela)


Vabljeni!

Lp, Ursa


Celotni izkupiček od prodaje je znašal 390,70 €, nabralo pa se je tudi kar za 146,30 € prostovoljnih prispevkov!

Iskrena hvala vsem, ki ste nas obiskali!

Lp, Ursa
leni3 :: 27.12.2009 ob 18:11
Vabljeni k ogledu voščila na naši spletni strani - KLIK

Iskrena hvala vsem za podporo in pomoc! Brez vas enostavno ne gre

Lp, Ursa
leni3 :: 27.12.2009 ob 18:12
Nikogaršnji psi

Svet, ki ga mi ne poznamo in ne razumemo. Živali so vsepovsod. So skupna last, vendar nikogaršnji. Nekatere so ljubljenčki, večina pa jih je prepuščenih samim sebi.


foto Maša Goriup

Naše društvo se je odločilo pomagati punci, ki se je v neznano situacijo podala z veliko poguma in malo izkušnjami. Z željo pomagati vsaj najbolj nebogljenim, smo aktivirali naše prostovoljce, z njihovo pomočjo zbrali nekaj hrane in odej ter omogočili zdravljenje najmlajšim in najmanjšim.

Vendar je to šele začetek težke poti. Najtežji del je izobraževanje ljudi, ki s psi in mucami živijo. Naš cilj namreč je, da poleg sterilizacije in kastracije ter primerne oskrbe živali, ki jim jo nudimo mi, tudi ljudje v njihovi okolici ali njihovi lastniki razumejo, kaj živali potrebujejo.

Do cilja pa je pot še dolga, zato ta trenutek najbolj potrebujemo:
- začasne namestitve za tiste živali, ki ne morejo ostati zunaj
- pasjo in mačjo hrano, odeje in ostale potrebščine
- donacije za sterilizacije/kastracije ter zdravljenje bolnih psov in mačk


Če želite pomagati, nam pišite na info@dzzz.si, prispevke pa lahko nakažete na naš TRR: SI56 0510 0801 0655 733 (Abanka Vipa), Društvo za zaščito živali Ljubljana, Rusjanov trg 5, 1000 Ljubljana, s pripisom "za NIKOGARŠNJE PSE".

Do sedaj je svojo pomoč ponudilo tudi društvo Lajka (1 sterilizacija/kastracija, ampule proti bolham in klopom, odeje) in Mačja hiša (5 sterilizacij/kastracij za muce), za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Do danes je bilo iz lokacije odpeljanih 6 majhnih in bolnih mladičev, ki so bili pri veterinarju pregledani in nato predani v začasno skrbništvo. Dva od mladičev sta v zelo slabem stanju, ena samička je ostala hospitalizirana. Eden od psičkov ima v črevesju tujek, za katerega upamo, da bo zapustil črevo po naravni poti, drugače bo potrebna operacija. Ostali so polni parazitov in bolh. Ko bodo zdravi, bodo male kepice preko našega društva iskale primeren dom.

Naslednja je na vrsti njihova mama, ki je ob odlovu mladičev nismo uspeli ujeti. Ko bo ujeta, gre takoj na sterilizacijo. Zatem pa sledijo še ostali, ki jih ni malo...

Zato vam bomo hvaležni za kakršenkoli prispevek ali pomoč!

Avtorica: Petra Mohar
Vir: Društvo za zaščito živali Ljubljana, Nikogaršnji psi (25.12.2009)


Lp, Ursa
leni3 :: 24.01.2010 ob 17:23
Velikokrat se srečujemo z dilemami, da se nič ne bo spremenilo kljub našim vsakodnevnim naporom, da smo le kapljica v morju, da smo nemočni...pa smo res? Ali je le lažje pogledati stran in si dopovedovati, da se nas to ne tiče in da tako ali tako ne moremo nič spremeniti?

Muc Robert, ki je še nedavno nazaj domoval z navrtano luknjo v lobanji na ameriški univezi v državi Utah, je danes na varnem in išče dom. Zakaj? Ker se je nekdo odločil, da ga bo poskusil rešiti življenja poskusnega zajčka, pa čeprav tisoče kilometrov stran iz naše male države. Celotno zgodbo najdete TUKAJ.

Muc Buč ni dočakal srečnega konca. Je pa dočakal nekoga, ki mu je bilo mar. Veterinarski pregled je razkril poškodovano tačko - posledica starega zloma, da je bil polomljen večkrat v življenju, da je imel v ušesu tumor, da je imel v ustni votlini katastrofalno stanje in v telesu polno šiber. Za piko na i je bil Buč tudi pozitiven na mačji HIV in levkozo, dve neozdravljivi bolezni. Mačke lahko živijo dolga leta ob pravilni oskrbi z eno od bolezni, vendar ne z obema. Kljub vsemu je bil Buč do zadnje sekunde na tem svetu zadovoljen in srečen, predvsem zato, ker je, pa čeprav na koncu, le naletel na nekoga, ki mu je bilo mar. Celotno zgodbo najdete TUKAJ.


(foto: S. Červinski)
Nikar ne glejte stran...včasih smo njihov zadnji up, zadnji, ki jih prepričamo, da nismo vsi ljudje na tem svetu zlobni, zadnji, ki jih oskrbimo in jim omogočimo boljši jutri. Buč in Robert sta imela srečo. Koliko jih še čaka zunaj?
Lp, Ursa
leni3 :: 24.01.2010 ob 17:23
Obveščamo vas, da bomo nakupe, opravljene v naši spletni trgovini Nakupi iz srca , NAGRADILI!

Vsakemu prejetemu naročilu bomo namreč brezplačno dodali prečudovit živalski koledar za leto 2010.

Še enkrat naj povemo, da je celotni izkupiček trgovine "Nakupi iz srca" namenjen oskrbi zavrženih, pomoči potrebnih živali, zato hvala, ker vam ni vseeno in nas podpirate.

Akcija velja do preklica oz. dokler koledarji ne poidejo.
Akcija ne velja za nakupovalni kotiček Nakupi iz srca BTC Ljubljana.

Lp, Ursa
leni3 :: 24.01.2010 ob 17:24
Naj Valentinovo preseneti tudi živali - vabljeni na prireditev TI SI MOJ SmRČEK!

V sodelovanju s Slovensko Kinoteko vas vabimo, da skupaj z nami preživite nadvse zabavno Valentinovo soboto, obarvano s pustnim duhom! Predstavili se bomo skupaj z Zavetiščem Horjul in na novo ustanovljenim Društvom za zaščito živali Kranj, obiskali pa nas boste lahko v soboto, 13.2.2010, v prostorih Slovenske Kinoteke, Miklošičeva 28, Ljubljana.

PROGRAM:

Ob 10. uri se prične projekcija za najmlajše in mlade po srcu. Ogledali si bomo risani film KRALJEVSTVO MAČK (Neko no ongaeshi), Japonska, 2002, 75', sp.
Vsebina: Magična zgodbica o deklici Haru, ki živi povsem vsakdanje življenje. Ko nekega dne, po naključju reši življenje nenavadni mački, se v njenem življenju začnejo dogajati nenavadne reči. Mačji kralj nagradi njeno dobroto in ji predlaga, da se poroči z njegovim sinom. Haru se prepusti toku dogodkov in začne ceniti prav vsak dan v življenju.

Ob 13. uri se bo pričelo izobraževalno predavanje na temo »Odgovorno skrbništvo živali in kolektivna odgovornost« . Predavali bosta Polona Samec, vodja Zavetišča Horjul in dolgoletna aktivistka na področju zaščite živali, ter Katarina Wallas, inštruktorica Kinološkega društva Krim, izvajalka "Pasje šole za azilaše, mešančke in ostale najdenčke" ter predsednica Društva za pomoč brezdomnim živalim »Repek«.

Že od 9. ure dalje pa ste v preddverju Kinoteke vabljeni tudi na informativno-prodajne stojnice Društva za zaščito živali Ljubljana, Zavetišča Horjul in Društva za zaščito živali Kranj, kjer bomo delili izobraževalno gradivo, predstavljena bo tudi spletna prodaja DZZŽ LJ »Nakupi iz srca«, ročno pobarvani magnetki ter drugi izdelki! Zbirali bomo tudi pasjo ter mačjo hrano, povodce, posode, pesek za mačji wc, transporterje in druge pripomočke za pasje in mačje varovance.Za izviren slogan se zahvaljujemo Beti Jaklič!


Prisrčno vabljeni!

Vir: DZZŽ Ljubljana, Naj Valentinovo preseneti tudi živali - vabljeni na prireditev TI SI MOJ SmRČEK!
leni3 :: 25.01.2010 ob 19:17
Pa še plakatVsi vljudno vabljeni!

Lp, Ursa