Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Društvo za zaščito živali Ljubljana - AKTUALNO

leni3 :: 20.11.2009 ob 15:34
Odpiram novo temo za Dzzž LJ, kjer bodo na voljo informacije in objavljene aktualne akcije, zgodbe itd.

Društvo za zaščito živali Ljubljana je neprofitna, nevladna, dobrodelna, prostovoljska organizacija, ustanovljena januarja 1999. Ukvarja se z osveščanjem, informiranjem in izobraževanjem, torej dolgoročnim preprečevanjem neodgovornega odnosa do živali ter neodgovornega lastništva živali, hkrati pa se se ukvarja z posledicami le tega (pomoč zavrženim živalim, pomoč pri oddajanju živali itd.).

Osnovni podatki društva:

Naziv: Društvo za zaščito živali Ljubljana
Uradni naslov: Rusjanov trg 5, 1000 Ljubljana
Naslov za pošiljanje pošte: p.p. 4733, 1001 Ljubljana

Dežurni telefon: 041 751 722
Telefon je odprt vsak dan v letu in sicer (najmanj) 2 uri. Kateri dve uri natančno je posneto na odzivniku, saj so vsi dežurni prostovoljci in si čas dežuranja prilagodijo glede na svoje (druge) obveznosti. Za urgentne primere je na telefonu na voljo tajnica, ki se preveri večkrat na dan.


E-pošta: info@dzzz.si

TRR: 05100 – 8010655733 (Abanka Vipa d.d.)

Davčna številka: 88033066

Matična številka: 1182277

Spletna stran: http://dzzz.si/
Na spletni strani najdete vse informacije o društvu, izobraževalna gradiva, plakate ter posvojitvene pogodbe, če oddajate žival, vse o trenutnih akcijah in projektih (projekt organizacije Umanotera - Krilca, preko katerega lahko društvu pomagate z darilom Supertačka; akcija Klikni!Doniramo, kjer lagko pomagate že z enim klikom itd.), preberete si lahko nekaj osnovnih pojasnil glede prijav mučenja živali, ogledate si lahko društveno spletno prodajo Nakupi iz srca in nov Nakupovlani kotiček Nakup iz srca - BTC Ljubljana ali pa si preberete več o živalih, katerim društvo pomaga pri oddaji.


Lp vsem, Urša
leni3 :: 20.11.2009 ob 15:36
Ni potrebno veliko napora, da ti je za nekaj mar...vcasih tudi ni potrebno veliko, da pomagas.
Bliza se konec leta, kar pomeni - povedano po pravici - izcrpane prostovoljce ter se bolj izcrpan transakcijski racun drustva (v tem letu smo samo za veterinarske storitve namenili vec kot 10.000 eur). Vseeno smo zadovoljni saj vemo, da smo dali vse od sebe in bomo v novo leto kmalu stopili z novimi mocmi in dejstvom, da smo k necemu pripomogli.

Seveda brez vas, ki vam je mar, to ne bi bilo mozno in smo hvalezni za vso podporo, ki nam jo namenjate!

DZZZ Lj lahko se vedno priskocite na pomoc z nakupom katerega od izdelkov iz drustvene spletne trgovine Nakupi iz srca, namenite drustvu del dohodnine, nam pomagate z donacijami, tako materialnimi kot financnimi, novih moci smo v drustvu tudi vedno izjemno veseli, navsezadnje pa priskocite na pomoc tudi tako, da posvojite zival v odgovoren in ljubec dom. Namrec sele takrat je nase delo zares koncano.

Vec o tem, kako lahko omogocite zivalim boljsi jutri, si lahko preberete v clanku Zivali potrebujejo pomoc - KLIK.
leni3 :: 20.11.2009 ob 15:37
VABLJENI NA PRAZNIČNI STOJNICI DZZZŽ LJ!

Kmalu bomo zakorakali v zimo in s tem tudi v hitro bližajoči se praznični čas. V društvu smo letos pripravili za vas kar dve izobraževalno-nakupovalni stojnici - Miklavževo in Božično stojnico, kjer nas boste lahko povprašali o problematiki zapuščenih živali hkrati pa z nakupom katerega od naših izdelkov podprli delovanje društva.

Stojnici bosta na voljo v centru TUŠ Supermarket Ljubljana-Bratislavska (BTC), na Bratislavski cesti 9, v Ljubljani in sicer v:

petek, 27.11.2009
MIKLAVŽEVA STOJNICA
od 12. do 21. ure


in

soboto, 19.12.2009
Darila za vas, ki omogočijo živalim praznični čas - BOŽIČ ZA ŽIVALI
od 8. do 21. ure


Na obeh stojnicah bo na voljo izobraževalno gradivo, predstavili bomo projekt »Krilca« (vodi ga Umanotera, slovenska fundacija za trajnostni razvoj), v katerega je vključeno tudi naše društvo in kjer nam lahko pomagate z nakupom darila Supertačka, na stojnici pa bodo na voljo ročno izdelani magnetki ter druga unikatna darila. Če še niste naročili katerega od naših izdelkov spletne trgovine »Nakupi iz srca«, vas bo obisk stojnice zagotovo prepričal, saj bomo poleg vseh artiklov predstavili tudi nove skodelice ter druge artikle, vi pa se tako izognete plačilu poštnine.

Na obeh stojnicah bomo seveda veseli tudi vseh materialnih donacij v obliki mačje in pasje hrane, peska za mačje stranišče, pripomočkov za nego, transportnih boksov ipd.

Celotno vabilo najdete TUKAJ.


Vabljeni!
leni3 :: 29.11.2009 ob 11:42
Lahko nam pomagate že z enim klikom!

Spletni portal za promocijo donatorstva in sponzorstva Donacije.si, na katerem je predstavljeno tudi naše društvo, je pričelo z akcijo [url=http://www.donacije.si/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=0114]»Klikni! Doniramo.«, kjer že z enim brezplačnim klikom lahko priskočite na pomoč dobrodelnim organizacijam, vključenim v akcijo.
PRVA AKCIJA JE ŽE V TEKU!

Sponzor prve akcije, ki traja od 8. novembra 2009 do 8. februarja 2010, je podjetje Dormeo.
Z vsakim brezplačnim klikom, ki ga namenite Društvu za zaščito živali Ljubljana, prejmemo 0.10 eurov!

Kako pravilno oddate klik?
Na spletni strani Donacije.si - natančneje [url=http://www.donacije.si/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=0114]TUKAJ - poiščete DZZŽ Ljubljana ter kliknete na oglasno pasico »Kliknite tukaj!«. Ko oddate klik, se odpre nova stran, kjer ste naprošeni, da izpolnite kratko anketo z enim vprašanjem. Če ankete ne izpolnite, se oddani klik ne upošteva! Portal Donacije.si pri tem skrbi, da ne pride do zlorab, svoj klik pa lahko v roku 24ih ur oddate le enkrat.

Vsa dodatna pojasnila in navodila najdete tukaj.


Zdaj pa le veselo klikajte in sporočajte naprej!

Lp, Maja
leni3 :: 29.11.2009 ob 11:44
PREDSTAVLJAMO NAKUPOVALNI KOTIČEK »NAKUPI IZ SRCA« - BTC LJUBLJANA!

Z velikim navdušenjem sporočamo, da bo poleg društvene spletne trgovine v naslednjem tednu mogoče obiskati tudi nakupovalni kotiček Nakupi iz srca!

Obiskali nas boste lahko v trgovini O'Neill BTC Ljubljana - hala A (vhod A7), kjer bo od četrtka, 19. novembra 2009, na voljo tudi nakupovalni kotiček Nakupi iz srca! Prostor nam brezplačno odstopa družba O'Team d.o.o., ki je bila tudi pobudnik za to izjemno sodelovanje in kateri se iskreno zahvaljujemo za podporo, pomoč in izkazano zaupanje.

V kotičku bodo na voljo vsi izdelki, ki jih najdete v društveni spletni trgovini (veljajo cene brez poštnine), kmalu pa bomo obogatili ponudbo z skodelicami, novimi eko vrečkami ter drugimi artikli!

Obratovalni čas trgovine O'Neill je od ponedeljka do sobote od 9. do 20. ure. V mesecu decembru pa nas boste lahko obiskali tudi ob nedeljah in sicer od 9. do 15. ure! Obratovalni čas ter druge informacije pa najdete tudi v rubriki »Nakupi iz srca - nakupovalni kotiček BTC Ljubljana«.

Več si lahko preberete tukaj.

Vabljeni!

LP, Ursa
leni3 :: 05.12.2009 ob 19:31
Danes je svetovni dan prostovoljcev!

Zato bi se radi danes iskreno zahvalili vsem našim članom in članicam, našim prostovoljcem in prostovoljkam, podpornikom, posvojiteljem in vsem, ki jim ni vseeno in ki so se nam pridružili v boju za boljši jutri vseh živali.

Več...


Skupaj nam je lepše (Foto: Petra Mohar)


Hvala vsem, ki se trudite! Upam, da se zavedate, da vas cenimo, da vas spoštujemo in da so vaši prispevki, čeprav marsikdaj na prvi pogled majhni, neprecenljivi. Če ne bomo spoštovali tega mi sami, kdo pa bo?

Hvala ker vam ni vseeno!

DZZZ Ljubljana
leni3 :: 05.12.2009 ob 19:32
Društvu za zaščito živali Ljubljana lahko še vedno - vendar najkasneje do 31.12.2009! - namenite del dohodnine in sicer do 0,5% dohodnine, ki jo plačate državi (DZZZ LJ je na Seznamu upravičencev do donacij za leto 2009).

Bolj podrobna navodila najdete tukaj.

Lp, Ursa
leni3 :: 09.12.2009 ob 10:38
SUPERTAČKA - več kot darilo

Če ste v dilemi kaj bi najbližjim podarili za božično-novoletne praznike in tudi če ste darila že izbrali, je darilo Supertačka lahko odlična ideja kot samostojno, dopolnilno ali poslovno darilo. In kar je najpomembnejše - z nakupom Supertačke razveselite tako vaše bližnje kot tudi naše mačje varovance!

Darilo Supertačka je vključeno v projekt Krilca - katalog družbeno odgovornih daril - katerega vodi Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj. Vaš obdarovanec, torej tisti kateremu darilo namenite, prejme ekskluzivno ilustracijo z posvetilom, katerega napišete sami.

Supertačka je na voljo v treh velikostih:

S: 14 brezskrbnih dni mačke: 10 €
M: izvedba testa okuženosti z mačjim aidsom ali levkozo: 25 €
L: sterilizacija samice oziroma kastracija samca: 50 €


Več o tem, zakaj je Supertačka več kot darilo in kako lahko z njo zagotovite mačkam boljši jutri, si lahko preberete TUKAJ

Lp, Ursa
leni3 :: 11.12.2009 ob 11:34
MEDNARODNI DAN PRAVIC ŽIVALI

Želela sem napisati prispevek o pravicah živali, saj današnji dan, 10. december, predstavlja ravno mednarodni dan pravic živali. Pripravljene sem imela stavke, dejstva, prošnje, misli ... ki pa so se razblinile v trenutku, ko sem izvedela za umorjenega lovskega psa (VEČ O TEM TUKAJ - KLIK), najdenega v gozdu pri Žalcu. Ali so mu glavo zmrcvarili metki ali macola, bo pokazala obdukcija. Pes, star 8-9 let, s tumorjem na hrbtu, ki bi lahko bil morebitni vzrok njegove krute smrti, je bil vreden le toliko, da je življenje končal stran od oči ljudi, vržen v jamo v gozdu. Odvržen kot smet ali še slabše.

In kako naj zdaj pišem o pravicah živali? Ne morem, ker jih ne vidim. Ne morem, ker so kazni za kršitelje premile, neizrečene ali pa jih sploh ni. Dokler bodo ljudje lahko nekaznovano ali pa z minimalno kaznijo počeli takšne grozote, kot jih, pravice ni. Dokler bodo kazni za mučenja tako sramotno nizke, pravice ni. Spomnimo se samo 3 mučiteljev mačk iz Tržiča, ki so bili osumljeni mučenja in poboja okoli 40 mačk. Kazen? Družbeno koristno delo. Ne dolgo nazaj je lastnik psa mladoletniku plačal 20 €, da mu psa pretepe do smrti. Brutalno pretepenega psa so naključni sprehajalci našli zavezanega ob drevesu. Pes je bil še živ. Veterinar, ki je prišel na kraj dogodka ga je zaradi hudih poškodb evtanaziral. Kazen? Za lastnika, ki je zahteval umor psa s pretepanjem do smrti 200 €, za mladoletnika, ki je psa pretepel, pa 10 ur javnega, družbeno koristnega dela v zavetišču za živali, na katerega po zadnjih informacijah sploh ni prišel. Smo torej zdaj in s tem postavili ceno življenju lastniškega psa? Je 200 € vredno življenje, ki se konča z brutalno smrtjo? Kje je torej pravica? Jaz je ne vidim. In kje je pravica za vse prostoživeče mačke, ki so zbrcane, mučene, zlorabljene, kje je pravica za mačke, ki svoje komaj začeto življenje končajo na dnu reke, v vreči, obteženi s kamenjem? Kje so pravice živali v cirkusih, živali v laboratorijih? Kje so pravice živali, ki po dolgih, nekaj deset urnih transportih, kjer so celotno pot brez vode in hrane in nato končajo v klavnicah? Kje je pravica za vse živali, milijone jih je, ki so dnevno mučene? Ni je. Ne obstaja.

Vsekakor pozdravljam mednarodni dan za pravice živali. Potrebujemo ga, pa ne samo dan, ampak cel mesec, leto. Božično-novoletni prazniki so pred vrati. Mesec se bo zaključil s toplimi stiski rok in lepimi željami za prihajajoče leto. Veselili se bomo prihajajočega leta in novih začetkov. Naj bo to tudi začetek vsesplošnega sprejetja, da so tudi živali živa bitja z občutki, ki potrebujejo našo pomoč in si zaslužijo, da vsako neprimerno ravnanje z njimi prijavimo in ukrepamo. Živali čutijo, imajo občutke, poznajo ljubezen, žalost, bolečino ... Zaslužijo si dostojno življenje in dostojno smrt. Zaslužijo si skrbne in odgovorne lastnike. Zaslužijo si, da se ne obrnemo stran, ko vidimo njihovo mučenje. Ker ne morejo govoriti, si zaslužijo, da namesto njih spregovorimo mi.

Naj se v toplino vaših misli in želja za prihajajoče leto sprehodi tudi misel na vse živali, ki nas potrebujejo in na njihove pravice, ki so dnevno kršene in pozabljene. In takrat bo novo leto res prineslo spremembe.

Avtor: Diana Vlahinič
Vir: Društvo za zaščito živali Ljubljana, Mednarodni dan pravic živali

PROSIMO ZA POMOČ!
V jami za odpadke v gozdu pri Žalcu najden likvidiran lovski pes-istrski gonič. Ali so mu zmrcvarili glavo z metkom ali z macolo, bo pokazala obdukcija.
Če kdo karkoli ve o psu, lepo prosim javite na 031 326 877.(Foto: Helena Jovanovič)

Lp, Ursa
leni3 :: 17.12.2009 ob 12:14
Prazniki so ze skoraj pred vrati, vsi pospeseno iscejo bozicno-novoletna darila. Naj vas pri "nakupovanju" ne zanese v napacno smer...poklanjanje zivali za darilo ni odgovorno dejanje, kljub temu, da imate morda dober namen.
Za zival se mora odlocati vsak sam, saj gre pri posvajanju oz. nakupu zivali za precej odgovorno dejanje. Zival posvajamo/kupujemo za 15 let ali vec, v tem casu pa se lahko marsikaj pripeti...veterinarske storitve niso ravno poceni, tudi kvalitena prehrana ne, imeti je potrebno nekaj casa, se vcasih nekaterim stvarem odpovedati.
Tisti, ki bi mu zival podarili, ne more o tem premisliti. Tako zal se vedno veliko zivali pristane na cestah, zavetiscih ali kje drugje...brez zivljenja, ki so ga poznale, odvecne in pozabljene.
Zakaj ZIVALI NISO DARILO in kako lahko s podarjanjem zivali naredite vec skode kot dobrega dela, si lahko preberete tukaj.

Lp, Ursa