Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

I Spit On Your Grave

Malibuuu :: 14.12.2011 ob 18:05
Po dolgem času sem gledal dober thriller, kateri je sicer malce nadrealen, ampak izvzemši tole vrhunski izdelek. Če ne druga, za pumpanje feminističnega izročila. I spit on your grave je namreč prikaz nemoči ženske, med moškim “podajanjem”. Pokvarjenost, ki je posledica črednega nagona in slabe svetovne zakonodaje, ko sta pedofilija in posilstvo še vedno preslabo sankcionirana.

V filmu spoznamo mlado pisateljico Jennifer Hills, ki v upanju, da čimprej zaključi svoj izdelek odide v samoto. Nekam ven iz civilizacije, kjer “spozna” pet prijateljev, ki ji za vedno spremenijo življenje. Po brutalnem posilstvu, punci hočejo pokazati, da so oni vendarle pravi moški, se jim le-ta maščuje in enega za drugim v žaga slogu in mešanici imidža Kroga ter Lare Croft obračuna z njimi. Da kar poskočiš zraven. V eni izmed scen podoživimo tudi John Wayne Bobbita.

Nadrealnost = težko bi bil tovrsten obračun izvedljiv v realnem življenju in četudi bi bil, je črna lisa filma njen zaključek. Vendarle pa, brutalno posilstvo pušča posledice in težko se žrtev sooči z njimi, četudi storilca doleti primerna kazen.