Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Ljubljanski berači

timek :: 08.08.2007 ob 12:21
Z vstopom v EU se ja število beračev občutno povečalo. Zanima me, če vas motijo in ali jim date kaj drobiža? Mene osebno domači berači ne motijo, motijo me pa tuji, ker so očitno zelo dobro organizirani in če imajo že denar in idejo, da pride beračit v Slovenijo bi si lahko dobil konkretno delo ne pa, da po ulicah nadlegujejo ljudi. Beračem pa sicer sam redko prispevam kak drobiž razen, če vidim, da je res tako bogi, da je nesposoben za delo. Lenuhom in mladim pa nikoli!
lady.butterfly :: 09.08.2007 ob 10:18
mene načeloma ne motjo in ker sm tak tip človeka mi hitro sežejo do srca oz. se mi nenormalno zasmiljo. je pa res d če bi hotla vesm dajat bi lahko sam zanje služla dnar. recimo enkrat na tedn se odločiom pa nekomu nekej dam. rajš dam ljudem k se usaj potrudjo-recimo en dedek na čopovi je celo zimo igrau na harmoniko in rajš sm njemu dala kukr pa tistim mladim žicarjem za katere sm prepričana, da bi lahko usaj delno tudi sami pripomogli k izbolšanju svojga položaja. so popolnoma delauno sposobni, pri moči in pri zdrauju in bi si stvari, z malo volje, lahko komot pošlihtali. sm pa tut že mela kšno slabo izkušnjo...
mateja :: 09.08.2007 ob 13:13
men se tut ful smiljo..še posebi če se ti kakšen izmed njih začne izpovedovat pa ti govorit življensko zgodbo..pol me pa zvije totalno k vidš da ubistvu na cesti lahko pristane kdorkoli..tud magister..to je najbol šokantno!
StiNkyBuLlShit :: 01.05.2010 ob 21:42
Mi s familijo se spovnim da smo nekomu vedno nesli krof/zemljo ali karkoli za pojesti in je biv res prijazen je vsakega pozdravil tudi ce mu je pozdravljen clovek pokazal sredinec.
In to je edini ki smo mu dajali ker je biv prijazen in prijeten in je bil vesel z podarjenim in ni bil tak kot ostala 9/10 ko recejo ce lahko dobijo 5 eur za topel obrok in jim reces da gres z njimi jest in jim bos placal in namesto zahvale te poslejo u kurac in nevem se kam use
beautiful liar :: 02.05.2010 ob 11:38
eh, men pa ni panike dat drobiž nekomu, če mam. pa če si gre pol litrco kupit, pa naj.
Danijel :: 02.05.2010 ob 11:44
imam izjemno malo kontaktov z njimi tak da jim ne dajem nič...
StiNkyBuLlShit :: 02.05.2010 ob 12:33
Ta ki smo mu dajali ga se kdaj srecam in je nekje nevem natanko kje ampak na cesti ga ni vec