Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Moja družina

earine :: 11.08.2008 ob 18:07
Napišite vse, kar vas teži, kaj vas razveseli, opišite svojo družino in vprašajte kaj vas zanima!
> ??? :o :-[ :'(
Elik :: 11.08.2008 ob 18:20
Preden bom kaj povedal me zanima kako je kaj pri vas Zanima me predvsem ali se čustveno zaupate staršem, ali vejo za vaša OBČUTJA, kaj vi mislite. Jaz zase vem, da jim boj malo povem ampak se tudi to spreminja :-[ Se mi zdi, da se na splošno slovensi premalo pogovarjamo ampak so našo odnosti bolj površinski. :-[
theONE :: 11.08.2008 ob 19:25
za moja občutja nevejo...
earine :: 11.08.2008 ob 21:09
Težko mi je to obrazložit... Morala bi ti podati vso mojo zgodovino, pa bi bilo preveč naenkrat.
Podajali so me sem in tja in stroga vzgoja babice je naredila svoje. Tiho, dokler govorim! Ne govori, če nisi vprašana! Ne sprašuj, ker te nič ne briga! Saj ne rečem, da ni mislila dobro, pa vendar...
Mama je živela drugje (da se ne bom ponavljala) in imela sem jo zelo rada. Vendar sem čutila, da me je odrinila na babičina pleča. Vsaj koliko se spomnim, se nikoli nisva pogovarjali o občutkih. Z babico pa sploh ne. Nisem poznala božanja, lubčkanja, objemanja in "cartanja" in to mi je ostalo. Priznam, da sem pri tem zanemarila tudi svoja otroka, sploh pa sina (je starejši). Materinsko toploto sem pri njem nadomestila z pogovorom, ker je bil zelo radoveden na vseh področjih. Hči pa je bolj "cartljiva".
Se pa pogovarjamo več, kot sem se jaz kot otrok.
Ko pride rojstni dan ali novo leto, mi je prava muka. Dokler je čestitka samo dotik z rokami še gre, ko pa me mama potegne k sebi in objame, prav otrpnem. Saj ji vrnem objem, ampak naj ga bo že enkrat konec. Z očetom je še slabše. Kot sem že povedala, sem vedela, da nekje je in nekje okrog... 14-leta sem ga tudi prav spoznala. Prekleti objemi in poljubi!!
Nekaj časa je potreboval, da je skapiral, da mu ne mislim sedeti na kolenih, da mu ne mislim padati v objem in ga ob vsakem prihodu in odhodu tudi poljubiti. S tem sva hitro končala. Tudi z njim ne debatiram o svojih občutkih, ker mi vedno da kontra, ker je vedno bolj pameten. Pa mu raje nič ne povem.
V glavnem sem se distancirala od stare družine in raje skrbim za novo- svojo.
Vidiš mnogo lažje mi je to povedati tebi, ki te sploh ne poznam, kot pa svojim. Žalostno, kajne?
Elik :: 11.08.2008 ob 22:19
Res je žalostno, ker pri meni je nekaj podobnega. Svojih čustev, občutij še nikoli nisem zaupal staršem oziroma zelo redko. Sicer ju imam zelo rad in do mene nista bila ne vem kako stroga. Se mi pa zdi vzgoja z avtoriteto zelo napačna, čeprav jo veliko staršev ima. Ko jim zmanjka argumentov, enostavno preklopijo na avtoriteto. Če bi bilo v družinah več argumentiranega komuniciranja, bi se po moje tudi lažje "odprli". Največja žalost pa je to, da mnogi pri vzgoji svojih otrok ponavljajo napake svojih staršev, ker drugače pač ne znajo.
Elik :: 11.08.2008 ob 22:29
Je pa tudi žalostno, vsaj pri meni, da tudi jaz ne vem kaj občutijo, mislijo moji starši in sem že nekajkrat posredno ugotovil, da je bila moja predstava čisto zgrešena. Kot na primer sem pred kratkim ugotovil, da oče v eni stvari ne uživa jaz pa sem bil 100% vsaj 10 let da ga ta stvar neizmerno veseli in v njej uživa. Ne vem, kaj naj sploh rečem, kot to, da se enostavno pogovarjamo samo površinsko, žal
earine :: 12.08.2008 ob 19:19
Zakaj je tako?
Se mar bojimo pogovarjati? Smo se res toliko odtujili?

Ja, jaz sprašujem, sama pa nisem nič boljša. Fino bi bilo, če bi med nami bil tudi kak psiholog...
LaVieEstBelle :: 25.02.2012 ob 15:19
Ta tema je pa kr zamrla, škoda, kr je res zanimiva! Mogoče jo obudim ...
Za razliko od vas tukaj imam jaz s svojo mami zelo dober, odprt in prijateljski odnos. Vedno mi je na voljo, z njo lahko govorim moških, prijateljicah, splonosti, življenjskih vprašanjih, o vsem kar si želim. Nikoli pa nisem imela 'prave' družine, saj moj oči že od mojega rojstva živi v Argentini in ga vidim vsake nekaj let ... Vendar tudi jaz ugotoavljam, da so odnosi v slovenskimi družinami na splošno zelo oddaljeni in hladni. Kar je škoda, ker bi si lahko družinski člani lahko toliko dali eden drugemu, kajne?
polde35 :: 08.02.2013 ob 14:22
Moji so zlo skulirani, čeprav včasih mal premal odločni in preveč ustrežljivi kar jih zna dobr tepst v tem krutem svetu.