Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Neuspešno popravljanje računalnika na črno

kristjan1215 :: 28.07.2016 ob 12:06
Pred parimi meseci sem dobil v popravilo že precej bogi laptop (HP Pavillion DV7). Laptop je bil očitno že parkrat na tleh, odlomljen je imel levi pant ekrana, pregreval se je tako močno da se je ugašal in tak naj bi bil že par let.
Moja naloga naj bi bila naložiti Windowse in osnovno opremo. V računalnik sem vložil 50+ ur dela brez uspeha. Računalnik sem 3x razstavil (sumil sem da je šla grafična) da bi preveril če je notri kaj skurjeno in kolikšne so fizične poškodbe. Preden sem laptop razstavil sem lastnika klical in mu povedal da to ni moja dobra plat in da če hoče lahko nadaljujem, a ne bom odgovarjal za poškodbe.Windowse sem vsakič nastavil uspešno, grafična kartica ni delovala ampak se je sistem sesuval. No na koncu, ko sem rešil še zabasan ventilator in računalnik sestavil, se ni več prižgal. Računalnik sem nesel do nekega modela, ki naj bi se spoznal na hardware in on mi je zagotovil da gumb dela (voltmeter) in da se v to kripo ne splača vnašati več dela. Na eBayu sva našla celo serijo istih laptopov z istimi napakami (lev pant, grafična kartica, ekran).

Sedaj lastnik, seveda ves besen, želi nazaj laptop tak kot je bil in podatke. Jaz mu tega ne morem zagotoviti on pa mi grozi s policijo in sodišči. Koliko sem jaz dejansko kriv in koliko se lahko njegovih groženj bojim? On mi osebno računalnika ni dal, dal ga je bratu ki ga pozna, tako da sem midva nisva videla nikoli. Imam tudi neko možnost, da bi se kot študent zaposlil v maminem podjetju in izdal račun za popravilo, ne vemo pa če je to čisto mogoče, morda več veste vi.

Hvala že vnaprej za odgovore!