Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Oktobrski rok a zamenjavo faksa res obstaja ali ne?

Kvikki :: 28.09.2011 ob 9:04
Živjo!

Letos sem se soočila s precej zoprnim problemom, in sicer sem po prijavi na določen faks v nekem obdobju spremenila svoje želje za študij. Po tem sem poskusila mnogo načinov, kako bi željo lahko spremenila pa sem povsod naletela na odgovore, da se faksa nikakor ne da več spremeniti in da je prepis možen šele po enem letu.

Zdaj pa govorim s starejšimi študenti, ki mi pravijo, da obstaja še nek oktobrski rok, ko se lahko preprišeš na drug faks. Ko sem o tem povprašala že šolsko svetovalko, mi ni znala povedati več. Ima mogoče kdo kakšno izkušnjo s tem ali pa vsaj kakšno informacijo, kako je s tem rokom in kdaj naj bi sploh potekal?

Hvala!

Lepo se imejte!!
beautiful liar :: 28.09.2011 ob 16:24
Odvisno, kam bi se vpisala. Zelo zelo ZELO malo možnosti imaš, da ti bo uspelo. Kolikor vem, obstaja 3. rok prijav, ampak ne vem, kdaj je. Sedaj so potekali 2. vpisi in če bo na faksih ostalo še kaj prostora, se lahko še stisneš notri. To so prosta mesta, ki ostanejo po 2 vpisih in ponavljanjih že vpisanih študentov, tako da so žal možnosti, da boš prišla na željeni faks skoraj nične, sploh če gre za priljubljen fax. Na enem starem forumu sem našla, da je prijavni rok od 1.-4. oktobra. Verjetno je vsako leto isto. Tako da sedaj v teh dneh pridno spremljaj na strani od Univerz (in pa googlu, ker niti ne vem točno, kje se to objavi), kdaj bo izšel Razpis za 3. rok. Baje moraš poslati pisno prošnjo (ne v obliki obrazca, kot za normalni vpis) z vsemi zahtevanimi dokazili na željen fax. Vse boš našla v Razpisu, ko bo zunaj.
Če ne bo šlo, se pa ne sekiraj preveč in poskusi izkoristiti leto kolikor se le da!
Kvikki :: 28.09.2011 ob 19:24
Res hvala za odgovor
Zdaj sem malo premislila vse skupaj in bm raje poskusila leto na tem faksu (mogoče se pa izkaže za popolnega ) in potem če bo kriza, raje izkoristila tisto eno možnost za prepis šele drugo leto