Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Pigmentne lise?

Ajisha :: 19.04.2011 ob 14:45
Jaz imam pa eno vprašanje, če ima slušajno katera izkušnje s tem.
Imam že od nekdaj prej temno polt , kot belo in nikoli v življenju nisem imela problemov s opeklinami ali soncem na sploh. Hitro sem potemnila, sicer pa sem seveda vedno uporabljala faktor.....V glavnem...pred 2 leti in pol sem rodila od takrat naprej sem pridobila kar precej peg kar pa je najhujše eno pigmentno liso na čelu. Večino peg mi je sicer s časom izginilo, ker naj bi bila to posledica hormonov....lis na čelu pa mi še vedno ni izginila. Sicer v zimskih mesecih sploh ni opazna. Ko pa se prične pomlad in prvi sončni žarki, pa je lisa zopet tu.
Ali katera pozna tretma odstranjevanja lis, pigmentov, takšnih in drugačnih iz obraza? Kakšen je postopek? Koliko stane?

???
amorcek :: 09.08.2011 ob 13:10
hy
ja taki postopki se izvajajo, vendar pa so menda kar dragi...nebom pametna koliko točno.
imaš pa tudi kremice, ki so recimo kot navadne dnevne vlažilne kreme, ki pa delujejo tudi tako, da svetlijo tmne lise oz uravnavajo pigment. o učinkovitosti ti pa nevem povedat ker nism tega sprobala.
Svetujem obisk dermatologa ali kozmetičarke.
Useeno pa ne pusti preveč agesivnih varjan, saj učasih še slabše

srečno ;D
daci :: 20.10.2016 ob 21:35
Ajisha,
pigmentacija nastane kot posledica pretiranega sončenja oziroma poškodbe kože zaradi sončenja. V kolikor ste pripravljeni stopiti v boj proti pigmentaciji ste vljudno vabljena v kozmetični salon Ljubljana.
zinka71 :: 09.04.2018 ob 14:25
Jaz imam tudi pigmentne lise po rokah, pa si pomagam z aloe vera gelom. Ponavadi zvečer namažem in pustim čez noč. Je pa res, da je potrebno kar nekaj časa mazati, da se kaj pozna.