Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Poker pravila

cveka :: 07.09.2007 ob 22:17
Pravila za klasični poker

Poker je zelo priljubljen igra s kartami. Igra se z osnovnim kompletom kart (52 kart). Karte lahko vsak igralec nekajkrat zamenja. Igralec s kartami poskuša sestaviti čim višjo lestvico. Igralec lahko med igro odstopi ali pa mora povišati stavo. Zmagovalec je tisti, ki edini na koncu ostane oz. tisti, ki ima najvišjo lestvico.

Lestvice pri igri Poker od najvišje do najnižje.

Kraljeva lestvica (Royal Flush) - as kralj kraljica fant 10 (enaka barva)

Primer:


Barvna lestvica (Straight Flush) - pet zaporednih kart v isti barvi

Primer:


Poker (Four of a kind) - štiri karte iste vrednosti (na primer:. K K K K *)

PrimerFull House - tris ter par (na primer: K K K Q Q)

Primer Full HouseBarva (Flush) - vse karte iste barve (na pimer pet src)Kenta ali lestvica (Straight) - pet zaporednih kart v različnih barvah (npr. 7 8 9 10 J)

PrimerTris (Three of a Kind) - tri karte iste vrednosti (na primer 5 5 5 * *)

PrimerDva para (Two Pair) - (npr. J J Q Q *)Par (One Pair) - dve karti enake vrednosti (na primer 6 6 * * *)Še en primer lestvicePoker lahko igrate tudi na forum.

[url=http://www.cveka.com/arcade.html;sa=play;game=69]IGRAJTE POKER
digitaly :: 21.02.2009 ob 2:54
Jst bi pa opozoril na napako in sicer tam kjer je lestvica (straight) ter barva (flush) je na sliki ubistvu kraljeva lestvica (royal flush)!! 8)
robertooo :: 30.06.2009 ob 9:57
freddie :: 15.08.2009 ob 16:14
Če koga zanima online igranje za pravi denar in ni pripravljen reskirati svojega denarja obstaja preprost način, da pridobite 50 $ zastonj. Na spodnjem linku rešite kviz (zravn imate članke, ki so v bistvu plonkci za reševanje kviza) in v dveh dneh vam v izbrano poker hišo nakažejo 50$.
Seveda imajo neko varovalo, da tega denarja ne moreš takoj dvigniti, vendar pa je tvoj po določenem št. odigranih handov. Vse kar pa azslužiš preko teh 50$ pa lahki dvigneš takoj.

še link http://www.pokerstrategy.com/uWKKBM
ukvadrat :: 30.12.2009 ob 19:26
HRVAŠKA NAPADLA SLOVENIJO IN ZAVZELA ŠTIRI GLAVNE REGIJE!

Da, pravilno ste prebrali, hrvaški predsednik je z vdorom njihovih čet sprožil obsežno ofenzivo nad slovensko ozemlje. Če bolje pomislimo, se nam je to v zgodovini Slovenije že zgodilo, leta 1991, ko so enote JLA vkorakale na slovensko ozemlje.
Vendar se vse to ni zgodilo v prečudoviti Sloveniji, kot jo poznamo. V socialno strateški masovni spletni igri eRepublik, se je zgodil dolgo pričakovani premik agresorja. Pri obrambi našega teritorija in domovine kot samostojne in svobodne države pa potrebujemo prav vsakega izmed vas. Trenutno smo v manjšini, saj je napadalcev kar petkrat več. Zaenkrat smo dobro oboroženi, obstaja pa zelo realna možnost, da to ne bo zadostovalo. Že nekaj časa se krešejo iskre med nami in našo južno sosedo v igri. Seveda pa imamo sedaj možnost, vsaj v virtualno fikcijskem svetu pokazati zobe, izvleči svoja orožja in pokazati, da se Slovenci ne damo, in da naše ozemlje pripada le nam! Napadalci bodo kmalu zasedli vsaj štiri slovenske regije in sicer
-Dolenjsko,
-Štajersko,
-Primorje,
-Notranjsko.
Ne pustimo, da naša prelepa domovina, ki jo hrabri junaki branimo do zadnjega diha pade v roke naših južnih sosedov Hrvatov, ki so že nekajkrat poskušali zavzeti Slovenijo. Tudi ti lahko postaneš borec v vrstah slovenske bojne elite in pomagaš Slovencem dobiti, kar je njihovega! Če so nas po drugi svetovni vojni v realnosti odtrgali od Istre in Trsta, jim to v virtualnosti ne bo uspelo!
Vsi, ki ste pripravljeni pomagati naši prelepi virtualni domovini Sloveniji se prijavite na http://www.erepublik.com/en/referrer/ukvadrat. Izberite Slovenijo ter regijo Prekmurje in začnite igrati. Ves čas vam bodo ob strani stali naši ustrežljivi, delavni in zvesti mentorji, ki pripavljajo novopečene slovenske bojevnike na življenje v igri. Prav tako bo Vlada Republike Slovenije poskrbela za orožje in vse kar je potrebno za vojno. V kratkem času bo vsak od vas pripravljen na bitko za obrambo naše domovine pred napadi iz tujine.

Hrvatje so na eRepublik objavili tudi obsežne sovražne govore in novice v časopisih, ki govorijo (citiram):
''Nekada davno smo bili i prijatelji. Imali smo NAP potpisan. I onda, ničim izazvani ste nas kukavički napali s leđa. Dok su Mađari i Srbi hrabro pokušavali uzeti Hrvatske regije Vi ste podmuklo krali damage u Lici. Svih PETORO Vas. I nakon toga ste nastavili s blokadama: malo Lika, malo Istra. Hm... kako li ste se podijelili? Trojica u Istru, a ostala dva u Liku? Baš nas zanima. I onda smo mi rekli: DOSTA!!! Dosta nam je tog dosadnog komarca koji samo zuji. Čak nije ni onaj pravi komarac malaričar koji može nanijeti ozbiljne štete; samo malo zasvrbi i to je to.''*
*V tem sestavku, nas hrvaški nestrpneži označujejo kot komarje, ki prinašajo le srbečico in ne večjih problemov. Dokažimo jim, da temu ni tako!

Vsi, ki bi radi pomagali virtualni Sloveniji postati velesila (trenutno nas je okoli 1.800, Hrvatov pa preko 11.000), ste vljudno vabljeni, da se nam pridružite in registrirate na spletnem naslovu http://www.erepublik.com/en/referrer/ukvadrat, naša skupnost pa se nahaja tudi na naslovu http://www.erepublik.si Več nas bo, bolje se bomo odrezali v vojni proti hrvaškemu agresorju, ki pogoltno izteguje svoje kremplje po slovenskem ozemlju!

KO SE PRIJAVITE V EREPUBLIKO OBVEZNO IZBERITE REGIJO PREKMURJE. TO PA ZATO, KER JE TA REGIJA ŠE VEDNO POD SLOVENSKO UPRAVO.
V KOLIKOR IZBERETE OSTALE REGIJE, BOSTE DOBILI HRVAŠKO DRŽAVLJANSTVO IN S TEM NE BOSTE NIČ PRIPOMOGLI ESLOVENIJI.
KO PA BO VOJNE KONEC SE LAHKO PRESELITE V ŽELENO REGIJO.

Postanite Eslovenci in pokažimo sosedom kaj zmore poštena in trda slovenska roka!
Kano :: 29.03.2011 ob 4:43
V ta forum sem se vpisal samo zato, da lahko recem svojo glede tega clanka nad mojim postom... Ma kaj ste res tako umsko zadrzani, da ne recem kaj drugega, da najdete vsako mozno igrico na netu in jo namenite svojim blesavim interesom, s tem mislim sirjenju nestrpnosti in sovrastva do tujcev? In se to moram reci, nisem tujec, da ne bo pomote, verjetno sem bolj Slovenec po dusi od vsakega od vas ki govorite kako se je treba boriti za naso dezelo, kajti s tem kar pocnete nas zgolj in samo blatite, vse nas ki bi radi normalno ziveli v medsosedskih odnosih, tako s Hrvatom kakor tudi z Italijanom in Avstrijcem in nenazadnje Madzarom! Neumno se mi zdi da se pojavi taka objava pod naslovom: "pravila za poker" a smo poleg vsega ostalega postali tudi nepismeni? Ni cudno da vam "zavzemajo virtualno Slovenijo"... Dejmo prebrat malo pravila objavljanja, predvsem pa nehajmo bit blesavi, lepo vas prosim!