Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Privatizacija javne uprave

johnny :: 08.05.2013 ob 14:29
Ko se toliko v zadnjem času govori o javnem sektorju oziroma javni upravi. Je že kdo pomislil, da ima težnja po zmanjšanju/brisanju javne uprave namen ustvariti potrebo po privatizaciji del javne uprave? Bo »vlada« samo delodajalec podjetjem, ki bodo opravljali zanje dela, ki jih danes opravlja državna javna uprava? Ali je to samo še druga, dokončna pot, za prevzem popolnega nadzora na d upravljanjem z državo in državljani?
beautiful liar :: 13.05.2013 ob 6:22
Ne morem reci za ostale sektorje, ampak na podrocju socialnega varstva se mi privatizacija ne zdi tako slaba ideja, sploh, ker poznam ogromno zagnanih mladih “socialcev,“ ki so polni idej, a brez moznosti za uresnicitev le teh znotraj javnega sektorja. Itak ze sedaj en ogromen del opravijo razna drustva in nevladne organizacije z denarjem iz razpisov. Cez CSD-je se pa itak vsi sam pritozujete
drejic :: 20.08.2013 ob 12:02
Država ne more vsega javnega sektorja privatizirati, ker javni sektor dela v splošno dobro, privat sektor pa za dobiček, s tem, bi se dosti javnega dela ukinilo v korist zasebnega interesa.