Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Prostitucija in Marihuana

lev81 :: 26.03.2012 ob 23:20
Pozdravljeni,
Zanima me kakšno imate mnenje o legalizaciji Prostitucije in prodaje marihuane. Sam ne koristim oz. uživam ne ene ne druge ... se mi pa zdi primerna tema za razmislek sploh v teh časih, ko se država na vse kriplje trudi pri nabiranju sredstev za proračun in na prag revščine spravlja javni sektor, ki je plačilno že precej podhranjen. Strinjam se, da potrebujemo efektiven in ne drag JS a ljudje pač morjo preživet...
Tu se mi zdi primerno, da bi država prislonila lonček pri dejavnostih, ki v realnosti obstajajo a se mimo državnega lončka steče precej zajetn tok denarja. Z pobiranjem davščin in kazni za kršitve iz naslovov kot sta prostitucija, marihuana tudi z primerno obdavčitvijo glasbenih skupin, itd. bi se lahko v državni proračun steklo kar nekaj 10 mio €.

- Prostitucija bi se legalizirala, zmanjšala bi se brezposelnost, delavke bi bile zdravstveno pregledane, skrb za nemoralno državo pa se mi zdi odveč, ker se dejavnost že sedaj izvaja

- Marihuana bi se prodajala kontrolirano gojenje doma pa bi bilo kaznivo

- Glasbene skupine bi plačevale pavšal npr. 100€ za skupine ki računajo manj kot 1000€ za nastop, 200€ od 1000-2000€, itd.... vsak nastop pa bi morale predhodno najaviti davčni upravi in pridobiti e-potrdilo o prijavi. Tako bi bil lažji inšpekcijski nadzor

Izhod iz krize nasplošno vidim v omejitvi sive ekonomije. Iščem še dodatne predloge za obdavčenje prihodkov. Izhajam iz predpostavke, da če bi vsi plačevali v državno blagajno, bi lahko vsi plačevali manj. Ne pa kot sedaj, ko ga nasrka pošteni državljan, ki plačuje davke razni mešetarji pa se v dragih avtomobilih vozijo mimo in se posmehujejo narodu.
beautiful liar :: 27.03.2012 ob 13:44
Kdo bi pa gojil marihuano, če je ne bi smeli doma? Pa itak da če se neka stvar že žblj let prodaja brez nadzora, se bo še naprej. Da sem jaz dealer, ja itak, šla bom prijavit svojo popoldansko obrt, ki sem jo uspešno skrivala leta in kot pošteni državljan začela davke plačevat ;D Seveda. Nismo Nizozemci. Sicer menim, da ni prav, da je mariuana kriminalizirana, ampak ker vem, kako lahko jo je dobit (hell, po parku v domačem parku se je javno kadila, pred policaji, ki so zdolgočaseno krožili naokoli), se ne razburjam glede tega in ne hodim na marujuana marshe ;D
Ko že ravno omenjam Nizozemsko... Si vedel, da je prijavljenih le približno 3% prostitutk? Ostale še vedno delajo na črno, ne hodijo na redne zdravstvene preglede, ne plačujejo davkov itd. Razlago beri zgoraj. Zmanjšala brezposelnost? Lol, a boš vse, ki službe ne dobijo pol leta poslal po ekstra sim kartico in naročilnico za salomonov oglasnik?
Al pa če bi bolj obdalvčl tabogate, povečal davke na luksuzne dobrine ala čiki in alkohol, uredil javno porabo... Pa terasa bandi, ki igrajo na bratrančevi poroki ne bi rabl skrbet, če bojo še mel za bencin pa malco po špilu.
lev81 :: 27.03.2012 ob 18:36
Marihuana bi se gojila po neki regulativi, preprodaja in gojenje na črno pa bi se strogo finančno kaznovala. Spet dodaten plus za državno blagajno.
Tudi prostitucija, če bi bila legalizirana bi ponudnice lahko prijavile svojo obrt, če jo nebi, bi za delo na črno spet bila zagrožena visoka globa. Ko bi pa taka oseba dobila položnico ca 5k€ bi se pa vprašala, če ne bi raje odprla obrt.
Tele naše glasbene skupine ravno ne igrajo za senvič in sok. Naj ti povem, da danes en špil na poroki stane v povprečju 1500-2000€ pravtako veselica. V sloveniji pa je kar nekaj deset ansamblov, ki imajo tedensko po dva do tri špile, nekateri tudi več. Da ne govorim o popularni slovenski glasbi, kjer izvajalci nesejo domov tudi 10000 in več €.
Od oka bi te tri obdavčitve državi na letni ravni, seveda ob strožjem inšpekcijskem nadzoru, prinesle nad 100 mio €, kar pa ni mala malca.

Lp
beautiful liar :: 27.03.2012 ob 19:04
Ja, ja, ja... Sej zdej lahk tud grš v zapor za preprodajanje ali gojenje prepovedanih drog. A moram še enkrat povedat, kako je v mojih srednješolskih letih izgledal naš mestni park v petek popoldne?
Point je, da če se to lahko do sedaj mirno dela mimo zakona, se bo še naprej. Dealer ne bo iz strahu pred kaznijo coffee shopa odprl.
Prostitucija je pa že od nekdaj lepo zapakirana v diskretne oglase in težko dokazljiva. Sploh pri nas, ker ni poulične prostitucije. Oglas za družbo ali spremljevalko je jasno ponudba za prostitucijo, ampak to dokazat... Si predstavljam, da bi inšpektorji imeli zelo zanimivo službo. Primer Nizozemske pač dokazuje, da legalizacija zadeve uredi le delno.
Še vedno menim, da ni treba it v take drastične spremembe, ko pa bi se lahko državno blagajno čisto lepo zapolnilo na načine, ki sem jih omenila. Pa še to je brezveze, ker tud če bi bila državna blagajna tak polna, da se zapret ne bi dala, se to ne bi poznalo tam, kjer bi se moralo - na blaginji državljanov (več štipendij, nižji davki za nižji in srednji sloj, boljše zdravstvo...). Tak da...
Pa ne mislit, da bi v državi, kjer je to, da dva moška skupaj vzgajata otroka, hudo, hudo zlo, bilo možno legalizirat prostitucijo. Lepo se pa sliši v teoriji, ja.
beautiful liar :: 27.03.2012 ob 19:09
Uhm, aja. V dolini Šentflorjanski je prostitucija prehuda stigma, da bi si katera upala odpret sp. Mislim, da bi raje tvegale.
Kar se pa glasbenikov tiče... Pa že zdaj najbrž ni čist po zakonu kar počnejo. To je delo na črno in bi rabili samo več nadzora. Po moje.
El_Pingvino :: 04.04.2012 ob 0:48
Ni mi všeč. Sej sam, za legalizacijo, marsičesa ne samo marihuane in prostitucije, da ne bo pomote, ampak da nas bosta fuk in "tazelena" izvlekla ven iz krize pa ne vrjamem...
Davke imamo že zadost visoke. Problem je v tem da ne nagrajujejo trdega dela in inovacij ampak obratno, če si pošten, in imaš dobro službo ti država tri-četrt pobere. obenem pa mrgoli raznih sp-jev, ki imajo prijavljene minimalne dohodke, zastonj vrtec za otroke obenem pa mercedesa in bančni račun v tujini.
Edina stvar, ki bi nas lahko rešila hujše krize je edina stvar ki je zagotovo ne bomo spremenili... Pokojnine.
Pri "pay as you go" sistemu, kot ga imamo mi, je vse super, če se razmerje med številom produktivnega in neproduktivnega prebivalstva ne spreminja kaj dosti...
A kaj ko se staramo, upokojujemo se ob približni isti starosti kot včasih, a živmo čezdalje dlje, imamo čezdalje manj otrok, še tisti, ki jih imamo pa se med dolgim študijem zanašajo na starše.
Kjer so včasih trije zaposleni pridelali pokojnine dvem upokojencem je danes ravno obratno, a pokojnin se ne bo nihče pritaknil, zato ker staro prebivalstvo, ki ga je čezdalje več, zelo politično aktivno in tega noče slišat, kaj bo pa čez 5, 10, 20, 30 let jih pa itak več ne briga.
Da taka situacije ne bo šla več v naprej ne bi smelo biti politično, pač pa matematično vprašanje... dejstvo je da vse manj zaposlenih ljudi preživlja vse več upokojenih... samo vprašanje časa je kdaj bomo prisiljeni preidemo na "pay for yourself" sistem, kjer lasten denar ki si ga času delovne dobe ustvaril, gre na nek fond, in se začne vračat nazaj ko greš v penzijo...
do takrat bomo vrjetno že kar dobro bankrotirani, predno bojo upokojenci mislili še kaj drugega, kot kar jim "pripada", predno bodo sindikati popustit, in ne ščitili samo lastne interesei, in predno se bo vlada upala povedala ljudstvu nepreijetno a nujno resnico.
beautiful liar :: 04.04.2012 ob 11:21
Se strinjam.
Meni je čist vseeno, če se tak pokojninski sistem kot je, lepo ukine. Naša generacija bo itak morala sama zase varčevat za varno starost, od penzij ne bo po vsej verjetnosti nič. Sam treba je najti način, kako mehko preiti na nov sistem. Ne moreš kar z danes na jutri rečt, zdaj pa ne bomo več izplačevali pokojnin.
Se bo pač treba mal samostojno angažirat. Sej ni težko. Jaz nimam niti leta delovne dobe, pa bi še brez nalaganja v sklade lahko imela privarčevano cel kup denarja (ampak ker zaupam napovedim o koncu sveta letos, ga nimam iz očitnih razlogov).