Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Recesija - kako se spopasti z njo

beautiful liar :: 17.05.2010 ob 12:26
brez zamere, tole, kar si zdajle napisal, je bučka. ti odpustiš delavce, če jih ne rabiš, ker ni dela al pa so nesposobni. kar tako, da prihraniš denar za plače se ti ne splača odpuščat, ker kdo bo pa potem delal? potem pa ni dobička, če ni delo opravljeno. seveda lahk manj delavcev opravi več dela, ampak to gre sam do določene mere.
StiNkyBuLlShit :: 17.05.2010 ob 13:07
Saj je mozno-da je podjetje z 300 delavci in jih kakih 20 odpusti in ostalim nalozijo vec dela
Kdor pa noce tega narediti pa 'vozi misko'
Ker je veliko izsiljevanja zdaj..
beautiful liar :: 17.05.2010 ob 13:47
ja, ampak to lahko narediš le do določene mere. ker pri nas ne smeš kitajčkov zapret v skladišče in delajo 16 ur na dan v trgovini, kjer sem včasih delala, sedaj baje dela precej manj prodajalk (itak smo bile vse študentke), namesto njih celo šefica hodi delat, da prihrani. ampak to z razlogom, ker ji gre vse skupaj v k***c. baje. bazen si pa še vseeno da nardit ;D
StiNkyBuLlShit :: 17.05.2010 ob 14:10
Oh kravatarcki si vse vec dovoljujejo

Glede kitajckov je pa tak-tud trava ni dovoljena in jo ima zeloo veliko ljudi tak da se jaz nebi kaj pretirano cudo ce bi kje kake kitajcke iz kake kleti potegnili..

Ampak tista sefica ko rama dela gotovo ne opravlja kakih tezkih del (to ima verjetno za kake studente ja)
beautiful liar :: 17.05.2010 ob 14:21
itak, glede na to, da službe za večino poklicev ne ležijo ravno na pločniku, si lahko delodajalci marsikaj privoščijo. imaš na izbiro, da pristaneš na slabe pogoje dela, al pa doma sediš brez službe. recimo, da pristaneš na manj ugoden delavnik (nočne in to). če tega ne podpišeš, ti ni treba delat nočnih. ampak če hočeš službo, moraš to podpisat. pa to je še "legalna" fora. tiste o podpisu pogodbe, da ženska naslednjih 5 let ne bo zanosila, so bolj resnične in pogoste, kot si verjetno mislite. in lahko sprejmeš službo s takim pogojem, ali pa si še naprej brezposelna... potem pa jokajo o nizki rodnosti.
StiNkyBuLlShit :: 17.05.2010 ob 15:00
Aha

Ah kurc pa dnar-jest ga mam glih prov (ce bi ga mel kej vec bi pa tkoj ksno pizdarijo kupu) tko da nism nc od tistih ko ga MOJA imeti nevem kolko veliko veliko za narmalno prezivetje (ko so navajeni na fakin' jeaen luksuz..)
beautiful liar :: 17.05.2010 ob 15:01
kje pa dobiš denar? delaš preko študenta? al maš štipendijo?