Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Revolucije v arabskem svetu.

El_Pingvino :: 09.07.2011 ob 17:35
Dejmo eno politično rečt, da zmagam mali maraton v cinizmu in gremo vsi domov.

No, torej; Egipčani se spet bunijo; portesti, več sto mrtvih, država v razsulu... in veliki dosežek po vsem trudu? Mubaraka je zamenjal neki ostareli feldmaršal. "Meet the new boss, same as old boss."

Libija, najprej nihče ni vedel kaj nardit z Libijo, potem so se pa Francozi in Italjani ustrašali beguncev, Obama je hotel pokazat republikancem mišiče in kakšen "tough guy" je, protestniki so pa čez noč postali "uporniki", na začetku je sicer zgledalo da jih večina prvič vidi puško, a do sedaj so se menda že naučili kateri konec kam obrnit... Bombe pa veselo frčijo. Oh, ja. Gre kdo stvavit, da ko bsega konec, ko bodo metki nehali žvižgat, bombe treskati, ko se bo polegel prah, bodo NATOvci v kakšnem tankovskem jarku, ali pa sredi puščave našli nekaj sto trupel, posiljenih žensk in podavljenih otrok, družin zvestih Gadafijevih soldatov, blondna novinarka se bo pa obrnila proti kameri in nam z dramatičnim glasom in popolnim make-upom povedala kako tega nihče ne bi mogel predvideti. Če bi prvi dan zravnali z zemljo beduinski šotor in gospoda za katerege se mi zdi da bi lahko Michaelov Jacksonov starejši brat, vsaj zgleda in oblači se tako, potem bi mogoče še šlo. A to ne gre, z voditelji ne moreš kot s 'kanonfutrom', bi se začele še ostalim hlače trest, pa tudi škoda bi blo garde tistih štiridesetih deviških telesnih stražark, to je res. :-[

V Tunizij, pa zgleda kot da jim celo nekaj uspelo, tako da čisto mogoče, da se bodo v prihodnosti, nekega dne zbrali vsi polnopravni državljani (torej ženske ne) in si zvolili novega poglavarja. Bomo videli...

V Jemnu, in Siriji je tudi mesarsko klanje, zlasti v Siriji kjer policaji radi namesto pepelnikov uporablja dvanajstletne fantiče, ki so se tako ali drugače znašli sredi protesta. Ampak sta obe državi v senci Libije zavzame vso pozornost, pa tudi novinarji si povsod ne upajo, tako da nam ni preveč aktualno.

V Savdski Arabiji in drugih naftnih državah pa si vlade večino lahko priviščijo najnovešjo Ameriško vojaško železnino, tako da če so po prvih protestih poslali tanke na ulice od takrat do zdaj nobeden več dosti ne mrda.

Aja, pa da ne pozabim omeniti še neprizadetega Izraela, ki budno pazi na Palestince in jih vrjetno še vedno varuje pred čokolado in drugimi nevarnimi sredstvi.

Vbistvu; glede vseh teh države, bližje ko so Evropi bolj so "okužene" z našimi čudaškimi idejami, bolj kot se oblačijo podobno nam in več ipodov kot imajo, več ljudi sodeljuje v protestih in posledično imajo tudi večje možnosti za uspeh.

No, ma kdo kakšno svoje mnenje, kakšno pripombo, ali gremo nazaj dajat ljubezenske nasvete najstnicam?
beautiful liar :: 10.07.2011 ob 17:56
Nimam pripomb, ker si vse povedal ;D