Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Second life - drugo življenje

cveka :: 06.09.2007 ob 16:36
Second life (SL)

Second life (drugo življenje)
je virtualni internetni svet, ki so ga razvili pri Linden Research, Inc. Program, ki si ga lahko presnamete na uradni strani Second life-a, uporabnikom omogoča, da komunicirajo med seboj s pomočje večih avatorjev. Lahko si zgradite poljubno vizualno podobo, se povežete v navidezni svet in spoznavate ostale prebivalce navideznega sveta, sodelujete kot posameznik ali se priključite večjim skupinam, kupujete, gradite in prodajate premičnine, lahko se sprostite na zabavah na prostem, greste na morje, organizirate konference, obiščete ambasade itd. Možnosti so neomejene. Uradna valuta, ki se uporablja pri trgovanju v Second life je Linden Dollar (Lindenr ali L$) in je v razmerju z dejanskim ameriškim dolarjem. Transakcije dejansko potekako zato lahko v Second life tudi veliko zaslužite. Seveda, če ne želite, vam ni potrebno vpisovati nobenih bančnih računov, če ne mislite kupovati oz. prodajati, možnosti komuniciranja in sodelovanja so kljub temu neomejene.

Second life lahko dejansko razumemo kot drugo življenje in ne le kot igro saj v njej ne nastopajo stopnje, se ne točkuje, ni zmagovalcev in poražencev, končnih strategij.

Več informacij o Second Life lahko dobite na uradni strani http://secondlife.com/. Registracija in udeležba je popolnoma brezplačna.

Second life je bil že predstavljen v Navidezni resničnosti (SLO) ter na popTV v informativni oddaji 24ur.
freak :: 16.08.2008 ob 15:49
Bogi ljudje, ki to igrajo, k nimajo tapravga lajfa :o :o
Monkeyape :: 22.04.2009 ob 23:20
Se strinjam, izguba časa.
A-Babe :: 23.04.2009 ob 13:44
Jah odvisn, eni služjo dnar s tole igro oz. v tej igri. Sej se da... Sam ja, gre pa velik časa... Sm probala igrat pa sm se hitr naveličala. =)
pal :: 23.04.2009 ob 15:13
Sam fouš ste jim k majo oni dva življenja LoooooL JKJK
beautiful liar :: 23.04.2009 ob 17:47
nope, pal... js bi rekla, da niti enega nimajo
pal :: 23.04.2009 ob 17:54
Sporočil: 1666 xD
Mislim, da nisi mojega humorja opazila
Alneo :: 23.09.2009 ob 14:06
sem eno uro igral nisem mogel več ker je strežnik preslab in šteka vse skup..Tko da do igranja sploh nisi mogel prit ker si se eno uro bunil kako počasno ej to ...
fotograf3r :: 28.12.2009 ob 12:30
A tale Second Life še kaj živi? Takrat je bil nek boom, ko so podjetja odpirala svoje virtualne podružnice, zdaj se pa skoraj nič več ne sliši od SL.
ukvadrat :: 30.12.2009 ob 19:23
HRVAŠKA NAPADLA SLOVENIJO IN ZAVZELA ŠTIRI GLAVNE REGIJE!

Da, pravilno ste prebrali, hrvaški predsednik je z vdorom njihovih čet sprožil obsežno ofenzivo nad slovensko ozemlje. Če bolje pomislimo, se nam je to v zgodovini Slovenije že zgodilo, leta 1991, ko so enote JLA vkorakale na slovensko ozemlje.
Vendar se vse to ni zgodilo v prečudoviti Sloveniji, kot jo poznamo. V socialno strateški masovni spletni igri eRepublik, se je zgodil dolgo pričakovani premik agresorja. Pri obrambi našega teritorija in domovine kot samostojne in svobodne države pa potrebujemo prav vsakega izmed vas. Trenutno smo v manjšini, saj je napadalcev kar petkrat več. Zaenkrat smo dobro oboroženi, obstaja pa zelo realna možnost, da to ne bo zadostovalo. Že nekaj časa se krešejo iskre med nami in našo južno sosedo v igri. Seveda pa imamo sedaj možnost, vsaj v virtualno fikcijskem svetu pokazati zobe, izvleči svoja orožja in pokazati, da se Slovenci ne damo, in da naše ozemlje pripada le nam! Napadalci bodo kmalu zasedli vsaj štiri slovenske regije in sicer
-Dolenjsko,
-Štajersko,
-Primorje,
-Notranjsko.
Ne pustimo, da naša prelepa domovina, ki jo hrabri junaki branimo do zadnjega diha pade v roke naših južnih sosedov Hrvatov, ki so že nekajkrat poskušali zavzeti Slovenijo. Tudi ti lahko postaneš borec v vrstah slovenske bojne elite in pomagaš Slovencem dobiti, kar je njihovega! Če so nas po drugi svetovni vojni v realnosti odtrgali od Istre in Trsta, jim to v virtualnosti ne bo uspelo!
Vsi, ki ste pripravljeni pomagati naši prelepi virtualni domovini Sloveniji se prijavite na http://www.erepublik.com/en/referrer/ukvadrat. Izberite Slovenijo ter regijo Prekmurje in začnite igrati. Ves čas vam bodo ob strani stali naši ustrežljivi, delavni in zvesti mentorji, ki pripavljajo novopečene slovenske bojevnike na življenje v igri. Prav tako bo Vlada Republike Slovenije poskrbela za orožje in vse kar je potrebno za vojno. V kratkem času bo vsak od vas pripravljen na bitko za obrambo naše domovine pred napadi iz tujine.

Hrvatje so na eRepublik objavili tudi obsežne sovražne govore in novice v časopisih, ki govorijo (citiram):
''Nekada davno smo bili i prijatelji. Imali smo NAP potpisan. I onda, ničim izazvani ste nas kukavički napali s leđa. Dok su Mađari i Srbi hrabro pokušavali uzeti Hrvatske regije Vi ste podmuklo krali damage u Lici. Svih PETORO Vas. I nakon toga ste nastavili s blokadama: malo Lika, malo Istra. Hm... kako li ste se podijelili? Trojica u Istru, a ostala dva u Liku? Baš nas zanima. I onda smo mi rekli: DOSTA!!! Dosta nam je tog dosadnog komarca koji samo zuji. Čak nije ni onaj pravi komarac malaričar koji može nanijeti ozbiljne štete; samo malo zasvrbi i to je to.''*
*V tem sestavku, nas hrvaški nestrpneži označujejo kot komarje, ki prinašajo le srbečico in ne večjih problemov. Dokažimo jim, da temu ni tako!

Vsi, ki bi radi pomagali virtualni Sloveniji postati velesila (trenutno nas je okoli 1.800, Hrvatov pa preko 11.000), ste vljudno vabljeni, da se nam pridružite in registrirate na spletnem naslovu http://www.erepublik.com/en/referrer/ukvadrat, naša skupnost pa se nahaja tudi na naslovu http://www.erepublik.si Več nas bo, bolje se bomo odrezali v vojni proti hrvaškemu agresorju, ki pogoltno izteguje svoje kremplje po slovenskem ozemlju!

KO SE PRIJAVITE V EREPUBLIKO OBVEZNO IZBERITE REGIJO PREKMURJE. TO PA ZATO, KER JE TA REGIJA ŠE VEDNO POD SLOVENSKO UPRAVO.
V KOLIKOR IZBERETE OSTALE REGIJE, BOSTE DOBILI HRVAŠKO DRŽAVLJANSTVO IN S TEM NE BOSTE NIČ PRIPOMOGLI ESLOVENIJI.
KO PA BO VOJNE KONEC SE LAHKO PRESELITE V ŽELENO REGIJO.

Postanite Eslovenci in pokažimo sosedom kaj zmore poštena in trda slovenska roka!