Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

smrtna kazen

beautiful liar :: 20.10.2008 ob 12:49
dvomim, da bi te to kakorkoli potolažilo. sej ne pravim, da storilci ne bi smeli biti kaznovani, niti približno; sam kazen ma drugo funkcijo, ne maščevanje. na to temo obstaja zanimiva kniga Dragana Petrovca Kult žrtve.
Jaz :: 31.01.2009 ob 5:37
Toliko ljubezni in sočutja za sočloveka. Hm zanimivo.

Naj tisti ki je brez greha vrže prvi kamen.
earine :: 31.01.2009 ob 8:25
Avtor: Jaz

Toliko ljubezni in sočutja za sočloveka. Hm zanimivo.

Naj tisti ki je brez greha vrže prvi kamen.Kaj bi ti storil s človekom, ki je enostavno prišel v jasli in zaklal dva dojenčka? Grozno dosti sočutja imam...
A-Babe :: 31.01.2009 ob 12:06
Tale tema se ponavad zmer razvne v eno burno debato... =)
Ok moje mnenje... Ko se gre za človeška življenja se mi zdi res težko odločat. Načeloma sem proti smrtnim kaznim itd., se pa strinjam za doživljenjske kazni za ekstremne primere pri katerih so zločini res kruti... Čeprav se mi pa tud ne zdi fer, da pač država plačuje za hrano in streho nad glavo za take, ki so družbi samo škodovali. Mogl bi uvedt dela za zapornike. Mislm da sicer to majo za določene zapornike, nism pa zihr... Mogl bi za vse to uvedt... Pač za tiste, ki so potencialno nevarni da bi lahko kkšno stvar uporabl kot orožje bi najdl taka dela kjer se ne dela z nevarnimi predmeti. Pa bi bli zaporniki vsaj družbeno koristni, država pa bi z njimi mela manj stroškov.
Se pa strinjam da po tolk in tolk letih se človek lahko spremeni in bi mogl mogoče pri vseh dosmrtnih kaznih met možnost izpustitve. Pač se vsake tolk časa oceni duševno zdravstveno stanje itd..
Jaz :: 31.01.2009 ob 17:47
@earni

Poizkusil bi izvedeti kaj je pripeljalo tega človeka do takšnega dejanja ker se mi zdi bolj pametno odpravljati vzroke kot pa sankcionirati simptome. Mnogi pedofili so bili tudi sami žrtve zlorab. Nihče se ne rodi dober ali zloben in vsi smo sposobni najbolj groznih zločinov če se le postavimo v pravo psihično stanje in najdemo pravi izgovor. Na primer patriotizem je močna množična norija ki privede do zelo okrutnih dejanj čisto običajne ljudi. Ampak izgovor je dober bila je vojna itd...

Če te ljudi pobijemo ali damo v zapor ne rešimo ničesar kar je očitno ker drugače se to nebi dogajalo več. Konstantno ponavljanje tistega kar ne deluje ....

@A-Babe
V ameriki imajo nekaj takšnega kot je delo zapornikov in odkar so začeli predajati zapore v roke privatnih korporacij ki vplivajo na politike da sprejemajo strožjo zakonodajo posel cveti in zapori se polnejo.
Miš :: 14.03.2009 ob 15:23
Noben nima pravice odločat o življenju in smrti človeka, sam povej ti to sorodniku al pa prijatlu žrtve.
Doživljenska ječa, pa mislm da je tistim k so nekoga ubil in za zmeri spremenil življenje bljižnim žrve, pravo uživanje. Na račun davkoplačevalcev preživljajo dneve ob toplem obroku.
Nism za smrtno kazn, sm pa za kej tazga, da bi se jih izkoristl kt delovno silo al pa kej podobnga.
theONE :: 14.03.2009 ob 23:50
Avtor: Miš

Noben nima pravice odločat o življenju in smrti človeka, sam povej ti to sorodniku al pa prijatlu žrtve.


nadčlovek ima.
beautiful liar :: 15.03.2009 ob 5:05
nadčlovek? like who? raskolnikov iz zločina in kazni?
Miš :: 15.03.2009 ob 8:24
Avtor: theONE

Avtor: Miš

Noben nima pravice odločat o življenju in smrti človeka, sam povej ti to sorodniku al pa prijatlu žrtve.


nadčlovek ima.


?
theONE :: 15.03.2009 ob 21:04
Avtor: beautiful liar

nadčlovek? like who? raskolnikov iz zločina in kazni?


raskolnikov je uš in ne nadčlovek. Nadčlovek je Napoleon naprimer.