Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

smrtna kazen

beautiful liar :: 15.03.2009 ob 21:36
no sej... raskolnikovu se je ta teorija na glavo sesula...
theONE :: 15.03.2009 ob 22:34
zakon knjiga.res odlična
Monkeyape :: 09.05.2009 ob 16:22
Meni se zdi smrtna kazen v določenih primerih sprejemljiva, recimo za vojne zločince, ki so drugače duševno zdravi, se pravi da jin ne moreš 'ozdraviti'. Za take bi uvedel strelski vod, usmrtitev bi izvedli poklicni vojaki. sliši se kruto, a je to edina primerna kazen, čeprav bi bili za psihološko znanost takšni primerki skrajno sprevržene člov. psihe najbrž zelo zanimivi. Ne strinjam pa se da bi usmrčevali duš. bolnike, kar nekateri psihopati nedvomno so. takšne bi morali zdraviti, vendar jih ne bi smeli nikoli več izpustiti. Tudi dušana Pluta so izpustili, ker se je 'kao' poboljšal. Je pa tudi res da nekatere države v zaporih šele proizvajajo psihopatske morilce. Se pravi da tudi sistem sam proizvaja takšne primerke. Ob tem se spominjam trojice litijčanov iz črne kronike. ki so na avto privezali 18 letno dekle in jo iz zabave vlekli po tleh, dokler ni izdihnila. Te bi morali 'zdraviti' precej dolgo, da bi jih minilo še kdaj narediti kaj podobnega.
Miš :: 09.05.2009 ob 16:31
So primeri, ki res potrebujejo zdravljenje... ampak slovensko zdravljenje v psihijatrijah je smešno. Te t.i. moderne psihijatrične klinike, vse odprto, prosto sprehajanje, brez ograj... ne le da so nevarni sami sebi, dosti jih je nevarnih tudi drugim. Potem so pa še tisti, ki duševno bolezen zaigrajo... sistem je poln lukenj.
beautiful liar :: 09.05.2009 ob 21:27
Sej se jih že na sojenje pol ne pojavi, ker kar naenkrat psihično zbolijo :

Problem v pshiatričnih bolnicah je po moje cel sistem, ki je čist zastarel (in ne moderen). Ljudi nafilajo s tabletami in jim dajo ene kipce iz gline za ustvarjat, nihče pa se dejansko ne ukvarja s tem, kako bo enkrat tak človek zaživel v družbi. Ne govorim o psihičih, ki morijo, ampal na splošno. Predvidevam pa, da pri zdravljenju teh ni kaj bistveno drugače
Monkeyape :: 11.05.2009 ob 9:55
Kar se meni zdi skrajno bolano je pa to, dače kriminalec reče da je bil pijan ali kako drugače zadrogiran, se mu to šteje v oljševalno okoliščino!!!!!!
Po tej logiki se ga napiješ ko žival, greš do soseda in ga fentaš, potem pa se zgovarjaš, da itak nisi vedel kaj delaš in ti dajo recimo samo pol leta pogojno! !!
In psihiatri z veseljem podpisujejo take papirčke. Se strinjam, da je naša psihiatrija popolnoma zastarela, samo je tudi drugje podobno, tko da bi bilo potrebno zadevo reformirat globalno.
Me pa resnično čudijo izvržki človeštva, ki človeka preden ga fentajo, prej še z užitkom mučijo, masakrirajo, posiljujejo itd. In takih je bilo tudi že v sloveniji nekaj. Nekaj je narobe s to našo družbo ali kaj.
theONE :: 15.05.2009 ob 16:28
Avtor: Monkeyape

Meni se zdi smrtna kazen v določenih primerih sprejemljiva, recimo za vojne zločince, ki so drugače duševno zdravi, se pravi da jin ne moreš 'ozdraviti

Vojni zločinci oz. razni generali( vzemimo za primer kakšnega iz nacistične nemčije) so pobijali predvsem zaradi avtoritete od katere so prihajali ukazi in ki je prevzemala odgovornost za dejanja. Zato bi jaz rekel da je zaporna kazen primerna, smrtna pa ne.
beautiful liar :: 15.05.2009 ob 17:01
Se strinjam s tvojim zadnjim stavkom, ker se s smrtno kaznijo ne strinjam v nobenem primeru. ampak koga recimo bi pa pol kaznoval kot glavnega krivca za rečmo holokavst? je po tvoje sam Hitlerjev Dolfi najbolj odgovoren?

Recimo men osebno se zdi tale starček john kako-se-že-piše, ki so ga zdej iz ZDA nemčiji izročil, ker naj bi vodil več koncentracijskih taborišč, enako ali celo bolj kriv kot sam hitler.

malo izven teme, se opravičujem.
theONE :: 15.05.2009 ob 17:46
Seveda ni samo Hitler odgovoren, ampak večji del pa pripisujem njemu. Njegovi ljudje so pričakovali da bo Hitler zmagal vojno in jasno da ni šel noben protestirat proti diskriminaciji in pobijanju židov, ker so vedli kako bi se končalo. Oni so se preprosto podrejali in sledili ukazom Führerja in stvar najbrž niso smatrali kot zločin.
Si že slišala za Milgramov eksperiment? Malo pogooglaj in si preberi Mogoče ti bo malo bolj jasno kaj hočem povedat
beautiful liar :: 15.05.2009 ob 18:32
ja, poznam tovrstne ekspirimente (za izpit iz psihologije za socilano delo sem se žal ali pa na srečo morala učiti dvakrat ). Ampak to, da smo ljudje po naravi ovčice, zame ni olajševalna okoliščina. zame je slehernik v nemčiji pred drugo svetovno vojno enako kriv, ker je dopustil tovrsto dogajanje. poznaš baumanna? sigmund baumann, moderna in holokavst zanimiv sociološki pogled na razloge, zakaj se je holokavst zgodil.

zdej pa dost, sma mal zašla s teme.