Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Spletno gostovanje; kvalitetno in ugodno

bajki :: 17.09.2010 ob 18:49
Pozdravljeni!

Na tem mestu http://bit.ly/c58pyu ponujajo več vrst ugodnega spletnega gostovanja. Ker osebnih izkušenj še nimam, je bilo potrebno narediti raziskavo. Ker v običajne recenzije ne verjamem preveč, so prišli v poštev razni forumi. Iz tega je bilo možno potegniti naslednje sklepe:


- uporabniki so v 70% z vsem tem, kar http://bit.ly/c58pyu zagotavlja, zelo zadovoljni, kar tudi izhaja iz tega, da je:
- support vsekakor odličen in se z leti le še izboljšuje. K problemu v večini primerov pristopijo v solidnem času, seveda niso popolni, se pa zagotovo zelo trudijo. Če se zgodi napaka z njihove strani, jo poskušajo odpraviti v čim krajšem času. Torej se lahko obrneš na njih ob vsaki morebitni težavi, očitno pa se včasih zgodi, da moraš na pomoč počakati kakšen dan. Res je, da je odvisno od tega, kaj počneš, lahko en cel dan že zelo usoden.
- obstajajo pa seveda tudi popolnoma nezadovoljni uporabniki, ki so najverjetneje besni povsem upravičeno (največkrat so to ljudje, ki so jim brez predhodnega opozorila zaprli račun).
- site builder je enostaven za uporabo, če ti kaj ni jasno, kontaktiraš support ali pa greš na njihov forum, pa je. Nudijo tudi Joomla, Wordpress … Torej je to uporabno tudi za popolnoma osebno uporabo v Sloveniji, lahko pa zadevo razširiš v resen mednarodni posel (ponujajo tudi reseller, VPS in dedicated gostovanje)
- lokacijo gostovanja lahko izbereš tudi v UK.
- nekateri uporabniki so imeli težave z backupom, kar je lahko zelo hudo (za VPS in dedicated pakete je poleg tega potrebno za to podporo dodatno plačati). Ponavadi se je to zgodilo v primerih kršenja pravil uporabe. Takšnemu uporabniku so zaprli račun in včasih ni mogel več do svojih podatkov. No, to se mi ne zdi prav.
- kar se tiče cen, se zdi http://bit.ly/c58pyu ljudem ugoden. Pri reseller, VPS in dedicated gostovanju se cene seveda občutno zvišajo, ampak so še vedno sprejemljive.
- uptime je v redu, sicer nudijo povračilo. Čeprav pa garancija ne velja za VPS in dedicated gostovanje.


No, na splošno je tako, da o vsem skupaj dobiš dober vtis kljub občasnim »Hostnine sucks big time«. Vsekakor mislim, da nobeden od ponudnikov ni popoln, kakor koli že pogledamo.


Oh, še to - v primeru, da niste zadovoljni, vam vrnejo denar (45 dnevna garancija) in če pohitite s prijavo, lahko ponudbo do konca meseca dobite za 20% ceneje!

Lep pozdrav, B.