Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Študentski boni cenik

beautiful liar :: 02.10.2011 ob 22:22
Bruci ;D Komi smo se turistov znebil, bote pa bruci z zemljevidi po Lublani strašil.
Pejt jest v Emonsko. Vsi smo tam jedl prvi mesec, ker nismo poznal drugega. No, al pa vsaj do prvega študentskega spoznavnega žura, ko vidiš ljudi plesat na istih mizah, kjer čez dan ješ kosilo ali do prvega ščurka v solati.
Najbolj fajn pri bonih je, da lahko na veliko preizkušaš restavracije. Če ni dobro, si pač vrgel stran 3€ in ne greš več. Ni prevelike škode.
theONE :: 06.11.2011 ob 12:20
Te mehiške zadeve so kul. Če imaš čas čakat, da prideš na vrsto. Pa tudi boni so med dražjimi, tako da je res za nekajkrat na leto. Če hočeš koga impresionirati ali pa kaj podobnega ;D
Drugače pa nisem nikoli ravno razumel tega navala na kulinariko, ki nam ni domača. OK, razumem da greš tu pa tam jest, ker te pač zanima in želiš nekaj drugačnega in ti preprosto zapaše. Samo glede na videno se mi zdi, da nekateri samo še to jejo. Za kitajsko hrano še nekako razumem, da je ljudem po okusu, ker pri nas kitajska hrana ni kitajska hrana. Ljudje po svetu jejo hrano kakršno pač jejo zaradi geografskih danosti in ne zaradi lepšega ;D
beautiful liar :: 06.11.2011 ob 13:06
Ma mi slovenci smo tak fenomen. Poleti sta me dva turista spraševala, kam naj gresta jest, da bosta dobila tisti tipično, lokalno hrano (local experience pač), kjer se lokalci prehranjujemo. Sem jih misla na moj najljubši kebab poslat, ker mi je blo to najbolj lokalno, kar sem se spomnila ;D In smo se zadebatirali, kako zanimivo, da slovenci sploh ne jemo naše tipične hrane, ko gremo ven jest. Posledično toliko tujih restavracij (jaz pod "tuje" štejem tudi picerije), lokali s slovensko hrano so pa ponavadi dragi in fancy in namenjeni turistom in tujim poslovnežem.
Saj, kaj se pa naroči, če se gre s familijo ven jest? Pri nas pico, kake njoke al pa nekaj nevtralnega v smislu dunajskega šnicla. Edina lokalna hrana, ki jo jem, je kdaj kje na Primorskem, kjer to malo bolj laufa. No, ok, kalamari so postal del klasične ponudbe tud drugod, sam ni ga vraga, da me prisili kdo naročit morsko hrano sred močvirja ljubljanskega.
El_Pingvino :: 08.11.2011 ob 11:31
No no, saj ti tako hudo, samo ne šteti cele slovenija za Lj, če prideš v kako vaško oštarijo boš brez problema dobila kranjsko klobaso, kislo zelje ali kar koli ti pač paše... Ljubljana je pa itak "fancy". Je pa sicer res, naša avtohtona hrana izvira iz prehranjevanja umazanihsrednjeveških tlačanov in kmetov, tako da s kakimi tujimi delikatesami se res ne more primerjat, pač "župce in golaži na 101 način."