Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

tatoo

bejbika92 :: 11.11.2008 ob 20:47
huud ;D
Killingtrance :: 20.11.2008 ob 23:40
Nekaj bi še povedač glede bolečine: BILO JE GROZNO..skoraj bi me pobralo. Eh se ne . Stvar je takšna. Veliko je odvisno kje imaš tattoo. Čem več maščobe/mišic imaš pod kožo kjer te tetovirajo, tem manj te bo bolelo. Zato so tattoo-ji boleči (ful) recimo na vratu, komolcu. Kar boleči so tudi tam, kjer je koža občutlivejša, recimo pod roko. Kjer pa je človek bolj masten /močan, tam pa je bolečina zmerna: se pravi na prsih, zadnjici...Sam imam samo en tattoo zato nisem nekakšen storkovnjak ampak, ko so me tetovirali sem opazil, da je bolečina bila vsaj 2x višja, ko mi je tatoist šel z iglo preko hrbtenice..tam je skoraj sama koža tako da ni bilo preveč prijetno.
Tattoo moje velikosti (zgoraj slike)..nezapleten je trajal recimo 1h in 15min. To je relativno zelo hitro. Problem ni v trenutni bolečini, ampak v času, ki jo moraš prenašati. Barva tattooja se vbrizga nekaj mm (ne vem koliko)...v glavem pod povrhnjico, katera se menjava, se pravi je tattoo večen (kot vsi veste). Na tetoviranje pod nobenim pogojem ne hodite vinjeni ali ne jemljite lekadola ali aspirina (reči kri in krvaviš preveč). To vam bo tudi dober umetnik povedal oz vas v nasprotnem primeru ne bo pustil na mizo.
Po tetoviranju je koža razdražena in se počuti, kot da bi te močno opelko sonce (1. stopnje- močna rdečica kao). Ni pretirano. Bolečina po 1. dnevu skoraj izgine. Dober tattooist vam bo predlagal krema, da si kožo mažete, saj ta mora biti vlažna. V nasprotnem primeru se lahko tvorijo krastice, ki potegnejo iz tattooja del barve in zmanjšajo njegovo kvaliteto. Po tetoviranju se ni proporočeno kopati v javnih bazenih in izpostavljati direktnemu soncu.
Obstajajo tudi novi tattooji, ki se vidijo samo po uv svetlobo (disko hit)...to barvo imajo samo določeni tattooisti. Če bi radi vedeli kateri napišite. Poznam enega.
Še zaden nasvet: Če si za vedno želite vtisniti sliko na svoje telo o tem dobro premislite. Premislite tudi o motivu. Ko ste se odločli, zaboga poiščite dobrega tattooista. Če kdo tetovira v stanovanjum to pomeni da ni dober in še lahko staknete kakšno bolezen. Naj ima pošlihtane vse papirje. Poglejte/vprašajte ali je testiran on, kako je kaj sterilno. Pri mojem je bilo moram rečti vse čisto in super. Če kdo želi vedeti katerega tattooista priporočam naj vpraša. Ne bom neke reklame delal

To je bilo to. Upam, da je pomagalo kaj. In še nekaj. Če se vam tattooji dopadejo. Se iditie tettoovirat. Ne tobite samo okoli kak bi to storili in dejansko pojdite.
bejbika92 :: 21.11.2008 ob 13:52
Ja, supr si to napisu. A potem tukaj... am...
pri zapestju če si ga hočeš nardit, k je samo koža in žile... pol to ZLOOOO boli?? :'(
pa na vratu tut

ah pol sm si pa že premislna, nočm met več tatoo-ja na teh dveh mestih , tok pa že ne bom trpela :
beautiful liar :: 21.11.2008 ob 14:08
za lepoto je treba potrpeti

pa sej ti ga ne delajo tak dolg, verjetno ne bi mela taaaak ogromnega
bejbika92 :: 21.11.2008 ob 14:12
ja sej vem da je za lepoto treba potrpet ampak mene je tega vseen strah pa še nagravžn je... sam pol je pa tok sexy ;D ;D
Killingtrance :: 21.11.2008 ob 21:18
Negraužno? Samo MALO kri teče. Če pa želiš imeti na vratu, potem pa tak ne boš nič vidla.
Bolečina pa je relativna. Eni imamo/jo večji prag bolečine kot drugi. Če tattoo ni prevelik, mislim, da lahko vsak zdrži.
earine :: 21.11.2008 ob 21:44
Pa če si nekaj zares želiš, tudi bolečina ni tako huda. Vraga, saj boli samo tisti čas...
bejbika92 :: 22.11.2008 ob 10:42
vem ... :-[
swepsi :: 08.12.2008 ob 20:24
Avtor: mateja

Mam 3 tatooje pa ubistvu se mi je zdel fajn pa menim de to ne boli.


http://s2.bitefight.si/c.php?uid=27296
xmala :: 20.02.2009 ob 12:38
Avtor: mateja

a ma kdo tatoo? ..mene zanima, če to res tok boli k pravjo? ker me mika..

jaz ne nimam resno :o