Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Testiranje za HIV

gospod :: 12.12.2007 ob 18:58
A mogoče kdo ve kje se lahko anonimno testiraš za HIV (LJ)?
mateja :: 12.12.2007 ob 19:54
pomojem na metelkovi al pa kj tazga ?
cveka :: 13.12.2007 ob 12:35
Na Infekcijski kliniki v Ljubljani poteka brezplacno in anonimno testiranje vsak ponedeljek med 12:00 - 14:00 v ambulanti 4 v pritlicju klinike.

1.) Najprej se postaviš pred ambulanto 4 in pocakaš, da prideš na vrsto.
2.) Med cakanjem izpolniš poseben vprašalnik, kjer odgovoriš na naslednja vprašanja:
- kdaj se je zgodil rizicni kontakt?
- kakšen kontakt je to bil (spolni odnos, vbod z iglo, drugo)?
- ali si se že kdaj testiral in kdaj?
- ali si imel kakšno drugo spolno prenosljivo bolezen?
3.) Ko prideš na vrsto, vstopiš v ambulanto. Tam te caka zdravnik s katerim gresta skupaj skozi vprašanja. On ti vse lepo razloži. Tu imaš priložnost vprašati vse, kar te zanima. Zdravnik ti napiše napotnico za testiranje. Ce se hoceš testirati anonimno, to poveš tukaj zdravniku!
4.) Potem greš k administratorki (v avli, 15 metrov od ambulante št.4), kateri daš vse papirje, ki ti jih je dal zdravnik in potrjeno zdravstveno kartico. Ce se testiraš anonimno in si to prej povedal zdravniku, ti kartice ni treba dati. Administratorka ti nato da papirje za testiranje, s katerimi greš v labolatorij takoj za vogalom.
5.) V laboratoriju ti vzamejo kri.
6.) Tvojo kri pošljejo in pregledajo na Inštitutu za mikrobiologijo.
7.) V cetrtek izveš rezultate na istem mestu in pri istem zdravniku.
beautiful liar :: 15.12.2007 ob 16:19
sam majo baje raje, da se ne testiraš anonimno, saj se velikokrat zgodi, da so ljudje preveč prestrašeni, da bi prišli nazaj po rezultate. poleg tega je mislim da sam določeno število anonimnih testiranj na leto.
Ded Lutvo :: 24.09.2008 ob 9:29
To sploh ni res, če želiš biti anonimem ni nobenega problema. Pojdi na zavod za transfuzijo krvi (zraven lj porodnišnice...), poveš kodo in prideš naslednji dan. Če dobiš prospekte od pogrebnega zavoda takoj veš kakšen je rezultat....
Killingtrance :: 16.11.2008 ob 21:09
No ja, ne pretiravaj. Če imaš HIV, še to ni takojšnja smrtna obsodba. Če še je HIV potem še lahko doživiš kar nekaj lepih let, če je pa AIDS pa so te možnosti manjše.
theONE :: 16.11.2008 ob 21:38
Če veš da imaš HIV ne vem če so leta ki ostanejo lepa
Killingtrance :: 16.11.2008 ob 23:13
Nisem ravno tega mislil. Z besedo lepa sem hotel povedati, kar nekaj let.
halo :: 18.11.2008 ob 14:18
mene zanima od tistih ki ste se testirali kolk časa ste čakali na pisne izvide? Testiral sem se v ponedeljek prejšni tedn, pa še vedno niso poslali nič...
Nerika :: 19.12.2008 ob 17:48
Js sem se testirala v sredo v Celju in sem danes dobila rezultat - na srečo - negativen. Tko da sem čakala dva dni in v tem času zelo, zelo psihično trpela, pa čeprav je bila dejansko majhna verjetnost, da sem okužena. Uh, dobesedno me je trgalo: sem negativna, sem reaktivna?! Pa sej, verjetno sem negativno, ampak - KAJ ČE NISEM? V dveh dneh čakanja so mi po glavi rojila samo takšna in podobna vprašanja. Neverjetno težko se mi je bilo odločit in naredit ta korak, vendar se je izplačalo. V vsakem primeru bi se, saj nihče ne bi smel spregledati dejstva, da lahko s kakšno nespametno potezo ogrozi zdravje ljubljene osebe na primer... O teh stvareh sem se velikokrat pogovarjala s kolegicami in najpogosteje je bilo slišati: "Če mam, raje ne vem..." Ok, lažje se je slepiti, kot pa se s stvajo soočiti; tudi sama sem se kr nekaj časa, priznam. Verjetno bi v takšni negotovosti brez težav živela še nekaj let. In vsake toliko časa bi se spraševala, če je mogoče z mano kaj narobe... Pred nekaj časa sem se začela dobivati s fantom, res ful ok dečko, s katerim še nisva spolno občevala. Prav dejstvo, da bi lahko nanj prenesla kaj takega, me je pognalo v akcijo in zbrala sem pogum. Tko da - če že ne zaradi sebe, potem se je pravilno soočiti z resnico zaradi drugih. Kajti s takšno krivdo v sebi je verjetno nemogoče živeti, zagotovo težje kot če veš, da imaš na primer HIV in potem lahko vsaj obvaruješ ljudi, ki ti nekaj pomenijo. NI POŠTENO, DA Z LAHKOMISELNOSTJO NEKOMU DRUGEMU TAKO ZAGRENIŠ ŽIVLJENJE!!!!!!! Zato: "Bolje, da vem!"