Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Verjamete v duhove?

A-Babe :: 06.02.2009 ob 22:51
Vidm da te teme še ni, ampak se mi zdi precej zanimiva. =) Torej, verjamete v duhove, zakaj ja, zakaj ne?
Arbiter_universale :: 07.02.2009 ob 14:52
Vera v duhove ima svoja ozadja.
Zelo je odvisno od človekovega duhovnega nivoja.
Lahko je:
-strah pred umrlim, povezan z krivdo za smrt (umrli me nadleguje, ker nimava poravnanih računov),
- strah pred neznanim na splošno (kjer škripa, poka, hrešči, morajo biti duhovi!),
- religioznost in napolnjenost z onostranstvom,
- želja po posrednem mučenju drugih z duhovi (črna magija,...),
- končno pa tudi globoko filozofsko spoznanje o iracionalnosti sveta, ki ga spoznavaš in nikoli spoznaš in zaradi tega iskanje pravih virov vsega stvarstva,
- pa še kaj bi se verjetno našlo, pa jaz ta trenutek ne vem (predlogi zaželjeni, ker se rad učim).

Pametno je, če se človek uvrsti v naštete kategorije in spozna ZAKAJ pravzaprav veruje v nadnaravno. To je temeljno vprašanje, ki mu bo pomagalo odkriti samega sebe in svoje principe obnašanja. Recimo jaz spadam v filozofsko kategorijo in ne izključujem obstoja eteričnih bitij. Imel sem že "srečanja" z njimi. Racionalni del mene (tisti, ki opazuje okolje in pravila igre) ne more dokazati, da so bili duhovi, ker preprosto ne zmore in vse kar lahko reče je: bilo je nekaj. Bila je recimo igrica mojih možganov, privid, slutnja, občutek. Duhovni del mene pa vpraša: Zakaj pa ta igrica? Čemu? Mi to kakorkoli koristi? Ali bi mi kaj koristilo, če bi verjel v Nebesa recimo? Ne vem. Vendar ne verujem. Nimam tega občutka. Imam pa zanimive izkušnje. Od srečanja z umrlimi, do občutenja smrti bližnjega, ki je umrl daleč od mene, do občutenja "Boga", ki "pazi" name, do občutenja Nebes, kjer se po smrti srečam z ljubljenimi ipd...

Skratka zelo zanimive reči se začnejo dogajati, ko dovolj duhovno zrasteš. Dobiš dostop do sfer, ki si jih sploh predstavljati ne moreš, dokler nisi dovolj razvit. Ali je to čista kemija in fizika možganov ali pa je supernatural in "ozadje" vsega (pravi vir stvarstva, prvotni vzrok vsega,...), pa prepuščam presoji vam in celo samemu sebi.

LP,Arbi
belamiska :: 09.02.2009 ob 19:51
se kar strinjam s predhodnikom!
sicer pa pogojno verjamem v te zadevščine! -
Dopuščam možnost da "obstaja nekaj več" vendar pa konkretnih dokazov nisem še (na srečo ) doživela.
A-Babe :: 10.02.2009 ob 15:54
Arbi, tole si pa dobr napisu. =) Se človek res kar malo zamisle. Jaz osebno ne vem v katero od teh tvojih naštetih skupin bi se uvrstila. V duhove sicer verjamem, a v njih verjamem verjetno zato ker me paranormalni pojavi nasplošno zelo zanimajo, imela sem pa ene 2 ali 3 take izkušnje k so mi dale mal mislt in so me še dodatno prepričale, da duhovi mogoče res obstajajo. =)
Arbi a si ti kšn filozof al pa kej tazga, ker vidm da vedno ene dolge odgovore napišeš in zmer zanimivo argumentiraš stvari.
ramon :: 14.02.2009 ob 20:09
fajn tema jaz osebno verjamem v duhove... sam sicer nisem imel še nobenih izkušenj z njimi (in upam da jih tudi ne bom imel, vsaj tistih slabih ne), poznam pa kar nekaj ljudi ki so imeli nekaj neprijetnih srečanj z duhovi in jaz zagotovo nebi red bil takrat na njihovih mestih .... te stvari me drugače kar zanimajo (že samo zato ker se ukvarjam z magijo) ampak se mi zdijo malo prenevarne za enkrat (v mislih imam spiritualizem in podobno) ....
Drugače pa me zanima Arbi če si imel prej v mislih slučajno astralno projekcijo in astralne svetove?
Arbiter_universale :: 15.02.2009 ob 10:49
Avtor: ramon


Drugače pa me zanima Arbi če si imel prej v mislih slučajno astralno projekcijo in astralne svetove?


Nič ne vem o teh rečeh. V sanjah sem videl znanca. Prišel je k meni v močni beli svetlobi. Videl sem samo njegovo senco, ker je bila za njim bela luč. Dotaknil se me je in ne vem katerega mesta na telesu. Potem pa je izginil v svetlobo. Čez nekaj dni sem izvedel, da je tisto noč naredil samomor.

Bi pa rad izvedel kaj o astralnih svetovih.

LP, Arbi
ramon :: 15.02.2009 ob 13:44
sem že slišal za podobne stvari ko so duhovi umrlega prišli do nekoga ravno na noč ko so umrli.....
Glede astralne projekcije in astralnih svetov sem pa ravno pred kratkim našel tale link in se mi zdi zelo dober
http://www.geocities.com/morna666/astralna.html (če si boš prebral povej kako se ti zdi)
Za tiste ki še ne veste naj bi bili duhovi astralna bitja. astralna bitja pa živijo v astralnih svetovih ki nas obdajajo le da jih mi ne zaznamo. Nekateri temu rečejo tudi četrta dimenzia... Drugače pa imamo tudi mi svoje astralno telo tako da se lahko preojekciramo v te "svetove" (čeprav je to malo težje kot se morada sliši...)
Upam da nisem zakonpliciral preveč ;D
A-Babe :: 15.02.2009 ob 19:02
Zanimiv link. =) Verjamem da je neki na tem ja... Tisto o umrlem prijatelju sem pa tudi jaz že slišala podobne izkušnje ja... Zanimivo kako res veliko stvari sploh ne razumemo.
Torej to hm... "odmaknjeno stanje" je potem povezano tudi s tem, da v sanjah lahko vidiš prihodnost? Ker to se meni dogaja ZELO pogosto. S tem, da se sanj večinoma ne spomnim, ko pa se neka stvar zgodi takoj vem, da sem to videla nekoč v sanjah.
Ramon, s kakšno magijo se ukvarjaš? In ja, srečanj z duhovi si verjetno res ne želiš. =) No, sej ni panike ane, sam vseen pa ni lih prijetna izkušnja... Čeprav jaz nisem čisto prepričana če sm 100% imela srečanje z duhovi, duha pač nisem videla... Ampak sami dogodki in občutki v tistem trenutku... Pa logične razlage tud nism najdla... =)
ramon :: 15.02.2009 ob 20:38
To s temi sanjami se je tudi meni dogojalo nekaj časa ampak zdaj pa že dolgo ne.... je pa zanimivo pa taprvič mi je blo kar malo šokantno ;D drugače se da pa tudi natrenerati da se zapomneš več sanj (moj rekord je do sedaj 10 v eni noči ;D) tako da če te zanima povej ?
Drugače pa se ukvarjam predvsem z belo magijo + ostale paranormalne stvari ampak sem še bolj začetnik (dobro leto šele da kaj prakticiram).... se pa hitro učim ;D Tako da jaz z magijo nikomur ne škodim ;D jaz bi samo rad se naučil kakšnih stvari ki drugače niso glih najbol znane ker se mi zdi škoda da se magiji tako malo ve v danšnjih časih... res škoda da ljudje ne uprabljajo vseh svojih sposobnosti ki jih imajo... včasih so bile te stvari dosti bol razširjene samo da so se s tem lahko ukvarjali le vladarji in svečeniki (npr. egipt) potem je pa cerkev vse to zjebala da lahko oni zdaj vse po svoje rihtajo.... tako da na ta način se je veliko stvari pozabilo, ljudje pa so nehal sploh verjeti v magijo... ampak danes imamo internet tako da se d že marsikaj najti če iščeš ... če pa ne iščeš je pa res kod da nebi obstajalo
LOL zdej sem pa malo falil temo haha no ja nič hudega, mogoče bo pa kdo iz tega kaj novega zvedel pa morda tudi začel razmišljati še iz kakšnega drugega vedika

L.P. Ramon
A-Babe :: 15.02.2009 ob 22:52
Hehe, mal je izven konteksta ja... =) Ampak se strinjam s tabo, cerkev v srednjem veku je zatrla vsa taka razmišljanja pa to in je folk vse pozabu.
Dej tisto glede sanj sm pa že brala večkrat, ampak nikoli mi ne rata, da bi si dejansko zapomnila sanje. Vsaj tiste ki so "jasnovidne" sanje praktično vedno pozabim. Tko da, če se ti da to kej razložit kako si zapomnt... Povej. =) Loh tud PM pošlš al pa kej. =) Me zanima mal več v to smer.