Prijavi se! Prijavi se!
Čveka forum

Zakaj je bolje biti ženska v Sloveniji

PetitSphinx :: 30.04.2009 ob 13:15
Dragi Mitch83,

1. Mislim, da Slovenija ni edina država, kjer veljajo takšni zakoni. Ženske smo skozi zgodovino imele drugačno vlogo v družbi in smo kot nežnejši spol bile obravnavane kot nekako "nesposobne" za boj. Zato se ne pritožuj, če se je takšno mišljenje prenašalo iz roda v rod in ostalo do danes. Raje to govori našim prednikom in jim jasno razloži, da naj zamenjajo vloge, pa bomo ženske na bojiščih in boste vi (moški) rojevali otroke in skrbeli zanje.

2. Seveda se upokojite kasneje. Kaj bi radi posebne pravice samo zato, ker nekajkrat v življenju oplodite kakšno jajčece? Si pomislil, da je ženska noseča 9 mesecev in nato rodi (dolžina poroda je seveda odvisna od primera do primera, ampak bolečine so zelo močne). Da ne pozabim vzgoje otrok. In poleg vsega tega še služba in takšne in drugačne obveznosti. In kaj se zgodi, ko otrok raste. Moja osebna izkušnja je, da je mama avtoprevoznik, ki vozi otroka iz osnovne šole na glasbeno ali h kakšnemu drugemu hobiju, ki ga otrok ima.
In kaj je narobe s tem, da vsi plačujemo enake izdatke za pokojninsko zavarovanje? Zgodovina nas uči, da je moški tisti, ki skrbi za družino in ne mati. Ona res vzgaja, kuha, lika, pere in počenja vse mogoče, a denar k hiši nosi moški. Demokracija pa pomeni, da smo vsi enakopravni in imamo zato enake izdatke. Priu ženski se pač obravnava še dejstvo da je ona 24/7 mama (od rojstva prvega otroka).
Ne sanjaj o tem, da boste moški imeli privilegije, ker jih ne boste. Ste pač moški. Ženske smo se za svoje pravice borile in jih počasi pridobivale šele v 19. stoletju. Vi, jih imate od nekdaj, zato se ne pritožuj in raje malo potrpi in se ne pritožuj toliko.

3. A smo ženske krive, da poklic urologa ni tako zanimiv kot poklic ginekologa? Če ti gre to tako v nos, potem veš kaj boš po poklicu. Naredi sam kaj v tej smeri. Dejanja imajo večjo težo kot besede.

4. Kdo pa naj odloča o rojstvu otroka, če ne mati? Oče, ki bo dva meseca po rojstvu spoznal, da še ni pripravljen biti oče? Se pa strinjam z dejstvom, da ženska ne bi smela v vzgojo otroka vpletati očeta, ki ni bil za njegovo rojstvo. Ampak po tej logiki tudi oče nima nobene pravice obiskovat ortoka ali se do njega vesti kot oče. oče seveda s tem izgubi vse pravice.

5. Katera pa te je tako zdelala, da si ji to tako zelo zameril? :o
Ne vem kdo je bolj podvržen alkoholizmu, samomorom, rakavim in srčnim obolenjem, vem pa, da je dejstvo da je več moških kot žensk v drogi. Je pa tudi res, da se več moških uspešno "ozdravi" (noben odvisnik se ne ozdravi, ampak je zgolj zdravljen odvisnik) kot žensk.

Vsekakor ne išči samo plusov zakaj biti ženska, ampak se zavedaj, da ima tudi ta spol svoje pomankljivosti. Ženske se moramo veliko bolj truditi pri dokazovanju in napredovanju v službi. Marsikje bi lahko ženska imela kakšno možnost več za dosego svojih ciljev. Vsekakor se ne pritožuj, saj ste si moški svet zgradili po svojem merilu in danes ženske iščemo prostor v njem. V poklicih, ki so stereotipno ženski (frizerstvo, kulinarika, moda, ...) slavijo moški.

Ozri se okrog sebe, pomisli malo kakšno je stanje in poglej na svet skozi ooči ženske preden se pritožuješ in kritiziraš svoj položaj.

PetitSphinx

P.S. Nikakor ne vzemi mojih besed kot žalitev, ampak so zgolj izražanje mojega mnenja.
earine :: 01.05.2009 ob 8:45
Zdaj si zamisli smeška, ki ploska!
A-Babe :: 02.05.2009 ob 18:03
Z moje strani tud en velk aplavz. =) Bolš napisan tole neb mogl bit. =D
PetitSphinx :: 04.05.2009 ob 21:55
Hvala, hvala. ;D (sej je blo namenjeno meni, ne?)